Parcul Monument intra in reabilitare


monument* La peste 9 milioane lei se ridica costul reabilitarii Parcului Monument, care are ca termen de finalizare data de 30 ianuarie 2015 *

Astazi, Iuliana Neagu, directorul executiv al Directiei Strategii Programe si Proiecte de Dezvoltare, Relatii Internationale Braila, a precizat ca in cadrul acestui proiect vor fi reabilitate sase zone de amplasament ale Parcului Monument, fiind montate mese de sah, banci noi si vor fi plantati peste 2.000 de arbori.

Suprafata totala a Parcului Monument este de 53 de hectare, insa Primaria Braila are in proprietate doar 27 de hectare, spatiu pe care se doreste a fi reabilitat, investitia atingand suma de peste 9 milioane de lei.

La nivelul Parcului Monument se vor realiza urmatoarele: un sistem de irigatii, ce se va alimenta de la CUP Dunarea, care va traversa Soseaua Buzaului, prin canalul subteran, si va alimenta cei 53 de hidranti din parc, inclusiv zona din fata Salii Polivalente. In cadrul acestui proiect, vom reabilita si retelele de apa ce alimenteaza bazinul fantanii arteziene si cismelele care vor fi situate in amplasamentul 2. Ne vom ocupa si de reabilitarea retelei de canalizare existenta in parc si bineinteles toate aleile principale din parc. La amplasamentul nr.1 se va amenaja zonei verzi, se vor face plantari de arbori si arbusti (magnolii, tei, castan, artar, stejar, etc), se va face gazonare si amenajarea unui loc de joaca (balansoare, tobogane, casute de joaca) si a unui loc de relaxare (banci, mese de sah etc), amenajare alei pietonale. La amplasament 2, intervenim in zona centrala de relaxare si promenada, refacem bazinul fantanii arteziene, amenajam zona verde, gazonam, plantam gard viu (buxux, Thuya), refacem aleilor pietonale. Referitor la amplasamentul 3 se va face amenajarea zonei verzi, plantari de arbori si arbusti (magnolii, tei, castan, artar, stejar, etc), gazonare teren, amenajare si refacere alei pietonale. Se va reface zona cu dale si se va amenaja rondorul, plantandu-se flori perene, la amplasamentul 4. La amplasamentul 5 se va efectua amenajarea zonei verzi, plantari de arbori si arbusti (magnolii, tei, castan, artar, stejar, etc), gazonare teren, amenajare si refacere alei pietonale. La amplasamentul 6, pe langa amenajarea zonei verzi, plantarea de arbori si arbusti (magnolii, tei, castan, artar, stejar, etc), gazonare, se va realiza si amenajarea celui de-al 2-lea loc de joaca (balansoare, tobogane, casute de joaca) si a locului de relaxare (banci, mese de sah etc), dar si amenajare alei pietonale”, a declarat Iuliana Neagu, directorul executiv al Directiei Strategii Programe si Proiecte de Dezvoltare, Relatii Internationale Braila.

Valoarea totala a proiectului este de 9.353.533,60 lei din care, valoarea eligibila este de 7.500.050,00 lei, contributia municipalitatii de 219.961,00 lei si TVA in valoare de 1.783.523,60 lei. In cadrul proiectului de reabilitare vor fi plantati un total de 2200 arbori, 440 de arbusti si 13.000 flori perene si anuale.

Advertisements

Posted on 20/03/2014, in Eveniment, Realitatea zilnica, Social. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: