Esalonari la plata obligatiilor fiscale restante


Directia Finantelor Publice Braila

Directia Finantelor Publice Braila

* In vederea depasirii de catre contribuabili a eventualelor dificultati generate de lipsa temporara a disponibilitatilor banesti si in scopul prevenirii acumularii de noi datorii, ANAF acorda esalonari la plata obligatiilor fiscale restante *

 

In vederea depasirii de catre contribuabili a eventualelor dificultati generate de lipsa temporara a disponibilitatilor banesti, precum si in scopul prevenirii acumularii de noi datorii, in baza O.U.G. nr. 29/2011 privind reglementarea acordarii esalonarilor la plata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si O.P.A.N.A.F. nr. 1853/2001 pentru aprobarea Procedurii de aplicare a O.U.G. nr. 29/2011, Agentia Nationala de Administrare Fiscala acorda, prin unitatile sale subordonate, esalonari la plata obligatiilor fiscale restante.

Prin OUG nr. 8/2014 pentru modificarea si completarea unor acte normative si alte masuri fiscal-bugetare, art. 11 alin. (1) din OUG nr. 29/2011 a fost modificat. In aceste conditii, pe perioada pentru care au fost si vor fi acordate esalonari la plata, pentru obligatiile fiscale esalonate la plata se calculeaza si se datoreaza dobanzi de 0,03% pentru fiecare zi de intarziere. Prin exceptie, nivelul dobanzii este de 0,02% pentru fiecare zi de intarziere, in situatia in care contribuabilul, beneficiar al esalonarii la plata, constitutie intreaga garantie sub forma scrisorii de garantie bancara si/sau consemnare de mijloace banesti la o unitate a Trezoreriei Statului. Nivelul acestor dobanzi se aplica esalonarilor la plata acordate dupa data intrarii in vigoare a dispozitiilor art. V din OUG nr. 8/2014, respectiv data de 01.03.2014.

Advertisements

Posted on 27/03/2014, in Eveniment, Finante, Social. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: