Finantare UE in valoare de 4,9 milioane de euro pentru 6 proiecte de mediu din Romania


fonduri-europene

* Reprezentanta in Romania a Comisiei Europene a transmis ca sase proiecte de mediu din tara noastra vor obtine finantari in valoare totala de 4,9 milioane de euro din partea Uniunii Europene *

Cele sase aplicatii de proiect din Romania au fost depuse in cadrul programului LIFE+, fondul de mediu al UE, si includ un proiect a Primariei Bucuresti referitor la evaluarea conditiilor de mediu, patru proiecte de conservare a naturii si faunei, dar si un proiect de constientizare a impactului de mediu in cazul producerii si utilizarii echipamentelor electrice si electronice si de promovare a energiei verzi.

Din 1.468 de proiecte depuse, 225 de noi proiecte au fost aprobate recent la nivelul intregii Uniuni Europene, ele provenind din toate cele 28 de state membre. Acestea propun actiuni in domeniul conservarii naturii, schimbarilor climatice, politicii de mediu, informarii si comunicarii legate de mediu si necesita o investitie totala de 589,3 milioane de euro, din care 282,6 milioane vor fi contributia UE.

LIFE+ reprezinta instrumentul financiar european pentru mediu, cu un buget total de 2,1 miliarde de euro pentru perioada 2007- 2013. Programul LIFE+ va continua si in intervalul 2014-2020 pe baza unui nou regulament pentru mediu si politici climatice, cu un buget total de 3,4 miliarde de euro.

 

Advertisements

Posted on 06/05/2014, in Realitatea zilnica, Social and tagged , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: