Replici acide aruncate in sedinta de CJ. Cauza a fost spijinirea financiara a sportului local


stancu cj (1)

* Sportul brailean a incins spiritele in sedinta de Consiliu Judetean de saptamana trecuta * Democratul liberal Alfredo Pascale este contrariat de faptul ca echipa de handbal primeste bani, insa performantele nu sunt prea bune * Acesta a sugerat ca in momentul in care jucatoarele si antrenorul nu-si vor face treaba bine, Consiliul Judetean Braila sa-si retraga sprijinul financiar * Unele replici ale lui Pascale l-au deranjat atat de mult pe presedintele Consiliului Judetean, incat Gheorghe Bunea Stancu a spus ca, daca va continua, va prezenta acte care vor demonstra cum Alfredo Pascale a distrus Filiala Braila a Agentiei Nationale de Imbunatatiri Funciare, in perioada in care s-a aflat la conducerea institutiei *

Saptamana trecuta, la sedinta de Consiliu Judetean spiritele intre consilieri iar s-au incins. Insa atat de tare ca s-a ajuns si la unele amenintari. Cand s-a ajuns la dezbaterea punctului 5 de pe ordinea de zi, si anume Proiect de hotarare privind aprobarea contributiei judetului Braila la dezvoltarea activitatii sportive a Handbal Club „Dunarea” Braila pe anul 2014, consilierul Partidului Democrat Liberal, Alfredo Pascale, a precizat ca pentru lipsa performantelor echipei de handbal, clubul ar trebui sa fie sanctionat. De asemenea, acesta a mai adaugat ca si alte discipline sportive ar trebui sprijinite de Consiliul Judetean Braila, pentru ca si acestea au rezultate bune.

Nu exista niciun regulament prin care poate fi sanctionata echipa de handbal, pentru lipsa performantelor. Exista si alte sporturi in Braila care ar trebui sa fie sprijinite. Sa le dam si lor bani pentru ca au rezultate bune”, a subliniat onsilierul Partidului Democrat Liberal, Alfredo Pascale.

Gheorghe Bunea Stancu a precizat ca autoritatile administrative publice au oblihgatia sa sprijine sportul pentru toti si sportul de performanta si sa asigure conditiile organizatorice si materiale de practicare a educatiei fizice si sportului in comunitatile locale. HC „Dunarea”Braila a depus cererea de finantare pe anul 2014 aferenta proiectului „Practicarea, promovarea si dezvoltarea handbalului de performanta in judetul si municipiul Braila”. Sursele de finantare prevazute in bugetul propus in suma de 2.941.800 lei sunt reprezentate de contributii ale administratiei locale, respectiv Consiliul Judetean Braila – 1.800.000 lei, Consiliul Local Municipal Braila – 1.000.000 lei, precum si venituri proprii ale clubului in valoare de 141.800 lei. Potrivit bugetului propus, suma solicitata va avea ca destinatie cheltuieli cu salariile aferente personalului, primele conform contractelor incheiate cu jucatoarele si antrenorii, cheltuieli pentru asigurarea conditiilor de cazare, hrana si transport la jocuri, cheltuieli cu arbitrajele, medicamentele si staful tehnic. Perioada pentru care se solicita finantarea este anul 2014, dar si asigurarea continuitatii in primele luni ale anului 2015, intrucat incepand din ianuarie 2015 se disputa jocuri oficiale in campionatul Ligii Nationale de Handbal Feminin.

S-au facut PFA-uri si s-au semnat contractele cu toate jucatoarele. In felul acesta creste responsabilitatea fiecaruia privind activitatea sportiva. In sensul ca se vor putea rezilia mai usor contractele. Bani se dau la toate disciplinele sportive, insa fiecare trebuioe sa depuna proiect, asa cum a facut si echipa de handbal. Sa vina la noi, pentru ca ii vom sprijini. Un exemplu este boxul, care are Centrul Olimpic la Braila, ceea ce este un lucru foarte bun”, a declarat  presedintele Consiliului Judetean Braila.

* Stancu nu si-a mai putut stapani calmul *

In momentul in care Alfredo Pascale a continuat sa spuna ca Sportul brailean nu este spijinit de Consiliul Judetean, Gheorghe Bunea Stancu parca si-a iesit din minti si a acuzat Partidul Democrat Liberal ca mereu s-a impotrivit pentru acordarea de fonduri tuturor categoriilor de sporturi din Braila.

Ai uitat ca PDL-ul s-a impotrivit mereu? Nu v-ati repezit voi sa faceti valva? Ati zis ca faceti ceva si ati facut voleiul praf. Voi, fiind niste oameni inteligenti, ca si tine, ca atunci cand erai la ANIF, pe ce puneti mana moare tot. Acesta este adevarul. Vrei sa aduc tot sa se vada ce ai facut la ANIF? Scuteste-ne de sfaturile dumitale care oricum nu sunt productive. Deci, noi avem un program judetean si se pot depune proiecte si apoi acordam sprijin. Nu trebuie sa stam si sa dam bani unora si sa-si bata joc de ei. Dam bani acolo unde controlam activitatea. Stiti ce s-a intamplat la fotbal. Le doresc sa ajunga in Divizia Nationala, dar din pacate de unde ne retragem (n.r. contributia financiara Consiliul Judetean) nu mai creste nici iarba, pentru ca sunt alte interese”, a atacat cu vorbe acide Gheorghe Bunea Stancu.

Referitor la clauzele contractuale, judetul Braila, prin Consiliul Judetean, se obliga sa sustina financiar activitatile sportive desfasurate de HC „Dunare” Braila cu suma de 1.800.000 lei, din bugetul judetului pe anul 2014. De partea cealalta, HC „Dunarea” Braila va utiliza suma alocata de judet pentru decontarea cheltuielilor necesare desfasurarii activitatilor sportive ale clubului, conform bugetului aprobat pe anul 2014 de Adunarea Generala a membrilor fondatori si sustinatori ai HC „Dunarea” Braila; pentru mentinerea insemnelor, numelui si culorilor echipei pe toata perioada contractului; pentru mentinerea activitatii sportive a echipei de handbal in municipiul Braila; pentru selectia, in vederea initierii in handbalul de performanta, a copiilor pentru a promova in cadrul echipei sportivi din pepiniera proprie; pentru colaborarea cu institutii scolare de profil sportiv din municipiul si judetul Braila, in vederea promovarii de jucatoare din cadrul acestora. Nicu Filote, secretar al Consiliului Judetean, a dat citire clauzelor speciale din contract, pentru a nu fi nelamuriri.

La Capitolul 6 Clauze speciale, aliniatul 2, este stipulat ca in cazul in care Compartimentul Audit Public Intern va constata ca sumele au fost utilizate necorespunzator, acestea vor fi returnate fara punere in intarziere si fara indeplinirea altor formalitati, in baza notoficarii formulate de judetul Braila, prin Consiliul Judetean. La aliniatul 3 se spune ca in functie de performantele obtinute de echipa de handbal, judetul Braila, prin CJ Braila, isi rezerva dreptul de a analiza si modifica cuantumul contributiei”, a subliniat secretarul CJ Braila.

 

* PP-DD-ul, alaturi de sportul brailean *

 

Cristian Ivan, consilier judetean al partidului Poporului – Dan Diaconescu, a precizat ca Braila nu a mai avut de mult performante, in afara de cele obtinute la handbal, lucru care este de luat in seama: „Daca retragem finantarea, nu facem nimic. Echipa de handbal si sportul de performanta trebuie sprijinite. Echipa de handbal si-a indeplinit obiectivele, s-a clasat pe un loc onorabil si din pacate alte echipe nu vor sa mai faca performanta, cel putin in ultimul an, in municipiul si judetul Braila. Ca atare, consider ca trebuie sa sprijinim in continuare sportul brailean”.

Gheorghe Bunea Stancu a mai spus la final ca institutia pe care o conduce (n.r. Consiliul Judetean Braila) va fi foarte atent in ceea ce face. In sensul ca nu se vor da bani la voia intamplarii, fara a exista si performanta. Facem precizarea ca pentru sezonul competitional 2013 – 2014,  HC „Dunarea” Braila are ca obiectiv clasarea in primele 6 locuri pentru participarea in play-off-ul competitiei, unde sa ocupe un loc, care sa permita participarea in Cupele Federatiei Europene de Handbal, in sezonul competitional 2014 – 2015.

Advertisements

Posted on 06/05/2014, in Politica, Realitatea zilnica, Sport and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: