Locuinte pentru tinerii medici


stancu cj

* Consiliul Judetean Braila vrea infiintarea a 24 de unitati locative pentru a fi inchiriate tinerilor medici specialisti din domeniul sanatatii, care au venit la Braila, din diferite colturi ale tarii, pentru a profesa * Este vorba despre un imobil de pe Soseaua Buzaului, si anume fosta Scoala Speciala de Fete, cladire situata in apropierea Liceului Industrial “C.D. Nenitescu” *

Ca urmare a initiativei Consiliului Judetean Braila, transmisa catre Agentia Nationala pentru Locuinte, infiintarea de locuinte pentru tinerii specialisti din domeniul sanatatii a fost inclusa in subprogramul guvernamental de finantare de locuinte destinate inchirierii, numit “Locuinte pentru medicii rezidenti”.

locuinte mediciIntrucat imobilul situate pe Soseaua Buzaului nr. 15A este in imediata apropiere a Spitalului Judetean de Urgenta si poate fi amenajat corespunzator solicitarilor tinerilor specialisti din sistemul medical, conducerea CJ Braila a propus Agentiei Nationale pentru Locuinte transformarea cladirii intr-un complex de locuinte, format din 24 de unitati locative, respectiv cate 2 garsoniere si 4 apartamente cu 2 camere pe fiecare nivel, acestea fiind destinate inchirierii.

Agentia Nationala pentru Locuinte a fost de acord cu amplasamentul respective, format din teren in suprafata de 3.325 mp si cladire cu regim P+3, in suprafata de 621 mp, imobil aflat in proprietatea publica a judetului nostru.

Este un demers pentru a realize locuinte de serviciu pentru tinerii medici. Doctorii care au venit la Bra
ila sunt cazati in multe apartamente, mobilate. Imobilul de pe Soseaua Buzaului este cel unde a functionat Scoala de baieti si fete. Prima cladire va fi gata in luna septembrie, dupa care intr-o sedinta de CJ vom veni cu o rectificare pentru a realize mobilarea locuintelor. Medicii vor plati doar utilitatile. Vor fi 24 de locuinte. In etapa a doua vrem sa reabilitam si cealalta cladire. Vom face impreuna cu arhitectii nostri sistematizarea pe verticala. Vom realize parcare, zona verde, loc de joaca pentru copiii medicilor, vom schimba si gardul. Incercam sa le cream medicilor si familiilor lor, soti, sotii, copii, conditii civilizate de a sedea. Insa ma repet: aceste locuinte sunt de serviciu. Nicidecum sa se mearga pe ideea ca ne-am mutat, am iesit la pelocuinte medici1nsie si avem unde sa stam. Scopul este ca medicii sa-si acumuleze bani pentru a-si cumpara propria locuinta. Deja un medic si-a cumparat apartament, cu toate ca avea de la CJ apartament cu 3 camere. Locuintele de pe Buzaului nu mai aduc costuri la CJ pentru ca le-am predate celor de la Agentia Nationala pentru Locuinte. Acestia le repara, apoi dupa ce ne sunt predate, probabil le vom da in administrare Spitalului Judetean de Urgenta
”, a declarat presedintele CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu.

Asigurarea resurselor financiare pentru executia lucrarilor tehnico-utilitare aferente constructiei va fi in sarcina Consiliului Judetean Braila. La terminarea lucrarilor de investiti, Agentia Nationala pentru Locuinte va preda, in proprietate publica a CJ Braila, atat terenul afferent, cat si noua investitie realizata.

Advertisements

Posted on 07/05/2014, in Administratie, Eveniment, Sanatate, Social and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: