Peste confiscat, in perioada de prohibitie


peşte confiscat

* In cursul diminetii de astazi, o patrula de jandarmerie a depistat, in Piata Saraca din municipiul Braila, o persoana care incerca sa comercializeze, ilegal, peste de diferite specii *

 

In jurul orei 07.30, jandarmii au identificat-o pe numita Ioana V., din Chiscani, in varsta de 45 ani, asupra careia s-au gasit, in trei pungi de plastic, 35 kg de peste astfel: 15 kg scrumbie, 2 kg platica, 5 kg crap si 13 kg somn.

Jandarmii au predat intreaga cantitate de peste unei societati comerciale specializate, in vederea valorificarii, iar persoanei in cauza i-au fost intocmite actele de sesizare sub aspectul savarsirii infractiunii de detinere, transport sau comercializare fara domumente legale a pestelui, in conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 20/ 2008 privind pescuitul si acvacultura.

peşte confiscat (2)In vederea prevenirii braconajului, jandarmii braileni readuc in atentie cateva prevederi ale OUG nr. 23 din 2008, privind pescuitul si acvacultura. Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 600 lei: pescuitul recreativ/sportiv al oricaror specii de peste si de alte vietuitoare acvatice vii efectuat fara permis in habitatele piscicole naturale; neprezentarea permisului, licentei sau autorizatiei atunci cand acestea sunt solicitate de catre persoanele imputernicite sa constate contraventiile/infractiunile; incalcarea conditiilor prevazute in permis, autorizatie si/sau licenta; pescuitul recreativ/sportiv al resurselor acvatice vii sub dimensiunile legale. Constituie infractiune si se pedepseste cu amenda si interzicerea dreptului de a pescui pe o perioada cuprinsa intre un an si 3 ani: pescuitul comercial sau sportiv fara licenta sau autorizatie de pescuit; pescuitul prin orice metode al reproducatorilor, in perioada de prohibitie, si distrugerea icrelor embrionate de peste in zonele de reproducere naturala. Tentativa se pedepseste”, a declarat plutonier major Sorin Neftode, purtator de cuvant al IJJ Braila.

Posted on 07/05/2014, in Infractional and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a comment