Petrea lupta pentru protectia consumatorilor


dorin petreaunpr

* UNPR-istul Dorin Petrea vrea sa fie retras Proiectul de Lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre profesionisti si consumatori *

Deputatul UNPR, Dorin Silviu Petrea, informeaza ca marti, 6 mai 2014, a semnat solicitarea de retragere a Proiectului de Lege pentru modificarea si completarea Legii nr.193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre profesionisti si consumatori.

O societate este stabila daca se bazeaza pe incredere si crestere economica provenite din constructii economice stabile si transparente si nu din clauze abuzive. Initial, prin aceasta initiativa s-a urmarit corelarea dispozitiilor Legii nr.193/2000 cu legislatia Uniunii Europene in domeniu si cu alte dispozitii care fac referire la protectia consumatorului in ceea ce priveste limbajul utilizat in contractele cu consumatorii. Modificarile survenite in cadrul dezbaterilor ulterioare au dus insa o schimbare substantiala a continutului, iar acum proiectul nu-si mai atinge scopul, acela de a proteja consumatorii, cetatenii”, a declarat deputatul UNPR Braila, Dorin Silviu Petrea.

Proiectul de Lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre profesionisti si consumatori a avut scopul de a restabili increderea in mediul economic si de a asigura transparenta relatiei dintre consumator si profesionist. Obiectivul urmarit era ca in urma dezbaterilor proiectul sa fie prelucrat si sa ajunga intr-o forma agreata de toti actorii implicati in acest proces. Ca urmare a modificarilor aduse in cadrul dezbaterilor de la Senat, toti initiatorii au semnat o adresa de retragere a proiectului de lege.

Consideram ca eliminarea clauzelor abuzive din contractele intre consumatori si profesionisti, indiferent de domeniul economic, este un lucru firesc si normal pentru o societate sanatoasa. Faptul ca exista deja decizii definitive si irevocabile ale Justitiei in acest sens nu face altceva decat sa intareasca acest punct de vedere. Eliminarea clauzelor abuzive va avea ca rezultat sporirea increderii consumatorilor in profesionistii din mediul economic”, se mai arata in motivarea solicitarii pentru retragerea proiectului de lege, depusa si inregistrata la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor.

 

Advertisements

Posted on 07/05/2014, in Social and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: