Politistii in actiune !


politia

* Ample actiuni desfasurate de politistii braileni *

Luni, 5 mai 2014, politistii din cadrul Postului de Politie Comunal Gropeni au actionat pentru combaterea braconajului piscicol, ocazie cu care, pe raza localitatii, a fost oprit un atelaj hipo in care se aflau doua persoane. Acestea au fost identificate ca fiind M.Ionel (41 de ani) si D.Mitica (42 de ani), ambii din comuna Gropeni. In urma controlului efectuat in caruta, au fost gasite o napatca, care avea atasata o plasa, si un sac din rafie in care se afla cantitatea 4 kg de peste, din speciile caras si platica, despre care s-a stabilit ca a fost pescuita de cei doi, cu ajutorul uneltei mentionate. Napatca si pestele au fost ridicate in vederea confiscarii, iar impotriva persoanelor depistate a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de braconaj piscicol.

In aceeasi zi, politisti de la Politia orasului Faurei au desfasurat o actiune pentru depistarea si sanctionarea persoanelor care achizitioneaza ilegal deseuri feroase, in scopul comercializarii. Astfel, in jurul orei 15.15, a fost depistat, pe raza comunei Dudesti, C.Victor (18 ani), domiciliat intr-o comuna ialomiteana. Acesta transporta cu atelajul hipo cantitatea de 882 kg deseuri feroase, despre care a declarat ca le-a achizitionat de la persoane din localitatile Scarlatesti si Dudescu. Deseurile din fier au fost ridicate in vederea confiscarii si tanarul depistat a fost sanctionat contraventional, conform Legii nr. 12/1990 (republicata).

Tot luni, intre orele 14.00 – 22.00, politisti de la Politia orasului Insuratei si Sectia 5 de Politie Rurala Viziru au desfasurat doua actiuni, pe raza de competenta, pentru prevenirea si combaterea tuturor faptelor antisociale si pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta civica, precum si pentru prevenirea accidentelor rutiere grave, produse ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie. Echipele de politisti au legitimat 21 de persoane si au oprit in trafic pentru control 10 autovehicule, fiind aplicate, in total 5 contraventii, in valoare totala de 1.730 de lei, una conform prevederilor Legii nr. 61/1991 (republicata), pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, si 4 conform O.U.G. nr. 195/2002 (republicata), privind circulatia pe drumurile publice. De asemenea, pe timpul actiunilor, au fost puse in aplicare doua mandate de executare.

A fost depistat I.Petronel (34 de ani), din comuna Ciocile, judetul Braila, care, conform mandatului emis de Judecatoria Insuratei, la data de 18.04.2014,  are de executat o pedeapsa de 3 ani inchisoare, pentru infractiunile de furt calificat si violare de domiciliu. Acesta a fost introdus in Penitenciarul de Maxima Siguranta Galati. Totodata, a fost depistat si P.Valentin (25 de ani), din comuna Victoria, judetul Braila, pe numele caruia Judecatoria Constanta a emis, la data de 24.04.2014, mandat de executare a pedepsei de 3 ani inchisoare, pentru comiterea infractiunii de furt. A fost incarcerat in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva al I.P.J. Braila. La ora 15.20, personalul de serviciu din cadrul Politiei orasului Ianca a fost sesizat, prin apelul de urgenta 112, de un barbat de 44 de ani, cu privire la faptul ca o persoana a cazut dintr-un atelaj hipo, in timp ce se deplasa pe DN 2B, in orasul Ianca. La fata locului, echipa operativa a stabilit ca B.Sandel (42 de ani), din orasul Ianca, in timp ce conducea atelajul hipo, pe drumul national, a pierdut controlul acestuia si a intrat intr-un indicator rutier, dezechilibrandu-se si cazand din caruta. Cel in cauza, care a fost transportat cu ambulanta la Spitalul Judetean Braila, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,87 mg/l alcool pur in aerul expirat, si i-au fost recoltate probe biologice de sange pentru a se stabili cu exactitate gradul de alcoolemie. In cauza a fost intocmit dosar penal. La data de 5 mai 2014, la ora 15.50, S.Ioan (41 de ani), din municipiul Braila, in timp ce conducea autoutilitara, pe DN 2B, in afara municipiului, nu a pastrat distanta suficienta fata de autoturismul condus in fata sa, de catre N.Stefanel (33 de ani), din Braila, si l-a lovit, proiectandu-l in afara partii carosabile. In urma impactului a rezultat vatamarea corporala usoara a soferului de 33 de ani, fiind transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Braila, pentru ingrijiri medicale. Ambii soferi au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, si in cauza a fost intocmit dosar penal pentru vatamare corporala din culpa. Politistii din cadrul Serviciului si Biroului Rutier au actionat pe arterele rutiere din  municipiul si judetul Braila, pentru constatarea de contraventii si prevenirea, respectiv, combaterea infractiunilor rutiere. Politistii au constatat 67 de contraventii, pentru care au aplicat sanctiuni in valoare totala de 10.170 de lei, si au ridicat in vederea suspendarii un permis de conducere”, a declarat inspector principal de politie Jenel Sogor, purtator de cuvant al IPJ Braila.

 

Advertisements

Posted on 07/05/2014, in Infractional and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: