Esti cetatean European! Voteaza echipa favorita!


europe direct braila* Sub sluganul „Esti cetatean european! VOTEAZA!” este marcata ziua de 9 mai, declarata Ziua Europei * Asociatia “Centrul de Informare si Documentare pentru Integrare Europeana si Dezvoltare Durabila” Braila, prin Centrul Europe Direct Braila, a organizat astazi, incepand cu ora 14.00, la Casa Tineretului din Braila, evenimentul concurs “Esti cetatean european! VOTEAZA!” * In cadrul actiunii, elevi de liceu au promovat prin cantec, dans, teatru, materiale video, Ziua Europei si Alegerile Europarlamentare *

Luna mai a acestui an marcheaza, la nivelul Uniunii Europene, doua evenimente importante, respectiv Ziua Europei serbata in fiecare an pe data de 9 mai si Alegerile Europarlamentare care se vor desfasura pe 25 mai, cand cetatenii Uniunii Europene cu drept de vot isi vor alege reprezentantii in Parlamentul European pentru urmatorii 5 ani.

Avand in vedere acest context, Asociatia “Centrul de Informare si Documentare pentru Integrare Europeana si Dezvoltare Durabila” Braila, prin Centrul Europe Direct Braila, a organizat astazi,, incepand cu ora 14.00, la Casa Tineretului din Braila, evenimentul concurs “Esti cetatean european! VOTEAZA!” in cadrul caruia, elevi de liceu au promovat prin cantec, dans, teatru, materiale video, cele doua evenimente si in mod special dreptul la vot si importanta exercitarii acestuia.

Evenimentul a fost organizat in parteneriat cu Consiliul Judetean Braila si Inspectoratul Scolar Judetean Braila si in colaborare cu Scoala Populara de Arte “Vespasian Lungu” si Muzica Militara a Garnizoanei Braila.

Au fost 10 echipe din 7 licee brailene: Colegiul Tehnic “Edmond Nicolau”, Liceul Tehnologic “Insuratei”, Liceul cu Program Sportiv, Liceul Pedagogic “D.P.Perpessicius”, Liceul Tehnologic “Gh.K. Constantinescu”, Liceul de Arte “Hariclea Darclee”, Liceul Teoretic “Mihail Sebastian” Braila. Elevii au concurat si au adus in atentia publicului spectator momente originale, atent alese si pregatite sub indrumarea cadrelor didactice coordonatoare, pentru marcarea Zilei Europei si a Alegerilor Europarlamentare. Muzica Militara a Garnizoanei Braila a performat in deschiderea evenimentului si a creat atmosfera de sarbatoare si buna-dispozitie, la care au contribuit si elevi ai Scolii Populare de Arte “Vespasian Lungu” Braila.

Desemnarea castigatorilor a fost facuta de publicul spectator prezent in sala, prin completarea unui buletin de vot.

Anuntarea oficiala a castigatorilor s-a facut dupa numararea voturilor, prin publicarea, in termen de 3 zile, a listei castigatorilor, atat pe paginile website: http://www.infocid.ro/ e-direct/ si facebook: https://www.facebook.com/Europe.Direct.Braila ale Centrului Europe Direct Braila cat si in media locala.

Premiile sunt oferite de Asociatia C.I.D.I.E.D.D Braila, prin Centrul de Informare Europe Direct Braila, si vor consta intr-un week-end la munte pentru echipa clasata pe locul I si materiale promotionale marca Europe Direct Braila pentru echipele pozitionate pe locurile II si III. Toate echipele participante vor primi publicatii cu tematica europeana. Nu va fi uitat nici publicul spectator care va primi premii constand in materiale promotionale, oferite in cadrul unei tombole organizata la finalul evenimentului.

Facem precizarea ca in fiecare an statele membre, dar si statele candidate la Uniunea Europeana, sarbatoresc ziua de 9 Mai – Ziua Europei, pentru a reafirma valorile comune de pace, progres si solidaritate care continua sa anime natiunile europene. De asemenea, o data la 5 ani, in tarile Uniunii Europene se desfasoara alegeri pentru membrii Parlamentului European, institutie care reprezinta democratic interesele celor 500 de milioane de locuitori ai Uniunii Europene.

Advertisements

Posted on 09/05/2014, in Cultura, Eveniment, Realitatea zilnica, Social and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: