Gheorghe Bunea Stancu: “Trebuie sa pariem pe intreprinderile mici si mijlocii”


stancu cj (1)* Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, acuza conducerea Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Braila ca nu se implica in atragerea de cat mai multi investitori la Braila * Stancu atrage atentia ca in statele din vestul Europei, si nu numai, activitatea Camerei de Comert este mult mai ampla, conducerile institutiilor organizand diferite intalniri de afaceri pentru a atrage investitori * Edilul-sef al judetului il indeamna pe Stefan Fusea sa ia masuri cat mai eficiente, una dintre ele fiind sprijinirea intreprinderilor mici si mijlocii, care aduc un aport considerabil dezvoltarii judetului nostru *

Vineri, presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, s-a declarat nemultumit de activitatea desfasurata de conducerea Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Braila, si mai ales ca noul presedinte al institutiei, Stefan Fusea, nu prea se implica in actiuni de atragere a unui numar cat mai mare de investitori. Acesta este un atac destul de dur din partea presedintelui CJ Braila la adresa lui Stefan Fusea, care abia de o luna de zile ocupa functia de presedinte al Camerei de Comert, luandu-i locul lui Ioan Chiriacescu, care si-a pierdut viata in urma unui tragic accident rutier. Din punctul de vedere al lui Stancu, Camera de Comert, Industrie si Agricultura, sub conducerea noului presedinte, Stefan Fusea, nu exista la Braila.

In numele administratiei locale sustin ca la Braila nu exista Camera de Comert. Atat eu, cat si primarul, in activitatea noastrazilnica, periodic ne intalnim cu diferiti oameni din tara si strainatate. Cum in alte tari, Camera de Comert are un rol important in tot ceea ce inseamna omul de afaceri si bussines-ul, in general, din pacate la noi, ne-am rezumat la cursuri, la incasarea de taxe si cotizatii care cu siguranta nu acopera nici macar salariile celor 8 angajati pe care ii are. Daca la astfel de intalniri ar participa, intr-un dialog interactive, intr-un dialog in care sa fie reprezentantul cu adevarat al omului de afaceri, cu siguranta am lamuri mai multi investitori sa vina in zona noastra”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu.

immDe asemenea, presedintele CJ Braila considera ca nu realizarea Topului Firmelor va conduce la cresterea economiei locale, ci gasirea de metode, de catre presedintele Camerei de Comert, Stefan Fusea, lucru care se poate realiza destul de usor, mai ales ca ne aflam in plina dezvoltare a erei tehnologiei. Gheorghe Bunea Stancu a facut referire la faptul ca accesand diferite site-uri, precum ar fi cel al Ministerului Dezvoltarii, Ministerului Agriculturii, Ministerului Intreprinderilor Mici si Mijlocii, se pot gasi oameni de afaceri, investitori pentru Braila.

Atat timp cat Camera de Comert s-a rezumat sa faca Topul Firmelor si efectuarea de excursii, oamenii de afaceri nu sunt atrasi. Este ca si cu ti-ai cumpara billet de autobus, iar autobuzul nu mai vine. Eu sunt foarte suparat ca vin investitori multi de la Galati si putini de la Braila. Ministrul Florin Jianu (n.r. ministrul delegat pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism) a spus ca ar fi bine sa-i chemam pe toti la intalniri pentru a-i informa pe cei de la Camera de Comert si investitori, pentru ca unii dintre ei nu detin toate informatiile necesare. Eu cred ca nu mai suntem in perioada de dinaintea de 1989, ca sa se organizeze sedinte pentru informare. Fiecare poate sa deschida o pagina de internet, ca sunt diferite site-uri unde pot fi gasiti investitori. Este vorba de Ministerul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Ministerul Agriculturii, Ministerul Dezvoltarii, Agentiile de Dezvoltare Regionala, care sunt in numar de 8. Si la noi se poate proceda ca si-n alte tari din vestul si estul Europei. In Turcia, China, Elvetia, Austria exista implementata o alta idee de functionare a Camerei de Comert. La noi nu se intampla asa ceva, poate in Timisoara, Cluj”, a precizat Gheorghe Bunea Stancu.

* Presedintele Camerei de Comert trebuie sa fie atent si la imagine*

fuseaAflandu-se de putin timp la conducerea Camerei de Comert, Stefan Fusea este sfatuit de Bunea Stancu sa-si puna in aplicare toate cunostintele de care dispune, mai ales ca este om de afaceri, lucru care il poate ajuta pentru a coopta investitori.

Noi trebuie sa ne uitam si in trecutul oamenilor atunci cand vorbim de o functie care trebuie sa aiba reprezentativitate. Nu oricine poate fi presedinte al camerei de Comert. Trebuie sa ne uitam la caracterul oamenilor, la modul cum se comporta, ce s-a intamplat cu activitatea lui, in decursul anilor. Noi am zis din start ca trebuie sa fie om de afaceri cel care va ocupa functia de presedinte al Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Braila. Apoi trebuie sa indeplineasca si restul conditiilor. Prima conditie o indeplineste, sa vedem ce facem cum restul”, a mai spus presedintele CJ Braila.

Gheorghe Bunea Stancu a mai spus ca, nici bine nu a fost instalat in functia de nou presedinte al Camerei de Comert, ca Stefan Fusea a avut o prima intalnire cu Partidul Miscarea Populara, lucru care ii va afecta imaginea.

Eu i-am atras atentia ca prima intalnire pe care a avut-o, si anume cu Partidul Miscarea Populara, nu a fost bine gandita. I-am spus ce trebuia sa-i spun, in stilul caracteristic, dar sunt trist ca nu avem un viitor al Camerei de Comert. Zona de sud-est a Romaniei, cu exceptia Constantei, este lasata de izbeliste, de la nivel central. Trebuie sa se acorde sprijin intreprinderilor mici si mijlocii”, a subliniat Bunea Stancu.

De la presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Braila, Stefan Fusea, se doreste ca in perioada imediat urmatoare sa aduca in jurul Camerei de Comert oameni de afaceri, carora sa le ofere avantaje.

Advertisements

Posted on 10/05/2014, in Administratie, Eveniment, Politica, Realitatea zilnica, Social and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: