Peste 150 ani de existenta a Crucii Rosii


BANNER 6 2% 2013* Miscarea Internationala de Cruce Rosie si Semiluna Rosie a implinit 151 de ani de activitate *

Ieri, Miscarea Internationala de Cruce Rosie si Semiluna Rosie a aniversat 151 de ani de activitate. In fiecare an, data de 8 mai marcheaza sarbatorirea celor 13 milioane de voluntari din intreaga lume care isi aduc contributia pentru binele umanitatii. Ei sunt oamenii care se dedica. Ei sunt oamenii care se dedica pentru a ajuta persoanele vulnerabile din comunitatile in care traiesc.

In ciuda numarului tot mai mare de provocari, precum dezastrele naturale, violenta, conflictele armate, schimbarile climatice sau foamea, acesti voluntari din intreaga lume demonstreaza ca le pasa si contribuie astfel la indeplinirea obiectivelor Miscarea Internationala de Cruce Rosie si Semiluna Rosie.

Crucea Rosie Romana face parte din cea mai prestigioasa si mai veche organizatie umanitara la nivel mondial – Federatia Internationala de Cruce Rosie si Semiluna Rosie. Suntem mandri ca, in Romania, prin cei 6.000 de voluntari, Crucea Rosie este implicata in proiecte la nivel national, precum: acordarea de suport celor nevoiasi, interventia la dezastre, acordarea de prim ajutor sau donare de sange. Prin activitatile sale, Crucea Rosie Romana a facut de nenumarate ori dovada faptului ca isi merita prestigiul, la nivel national si international. Le multumesc tuturor celor care doneaza o parte din timpul, energia sau profitul lor catre Crucea Rosie si ii indemn pe toti ceilalti sa adere la acest spirit filantropic, sa fie generosi, sa fie Crucea Rosie!”, a declarat Mihaela Geoana, presedintele Crucii Rosii Romane.

Tot ieri, Crucea Rosie Romana a lansat un spot video pentru a sustine campania de redirectionare a 2 % din impozitul pe venit. Bucurandu-se de sprijinul mai multor vedete, spotul este diferit de cele clasice, printr-o formula menita sa capteze atentia publicului.

Mi-a placut foarte mult ideea campaniei. Mesajul de inceput, aparent in contradictie cu scopul campaniei, reuseste sa trezeasca interesul publicului si sa il faca sa isi puna cateva intrebari despre implicarea lor in societate. Imi doresc ca acest video sa convinga oamenii sa semneze formularul. Un numar cat mai mare de formulare directionate catre Crucea Rosie, inseamna un numar si mai mare de persoane ajutate si de cele mai multe ori, de vieti salvate”, a afirmat Iuliana Tudor, Ambasadorul Crucii Rosie Romane.

Din anul infiintarii sale 1876 si pana in prezent, Crucea Rosie Romana a insemnat: 138 de ani de existenta; cel mai longeviv ONG din Romania; cea mai ampla activitate de voluntariat din Romania. In ultimii 10 ani, Crucea Rosie Romana a insemnat: 150.000 de familii sprijinite; este 12.000 de voluntar; 51.000 pachete pentru persoanele nevoiase; 615.000 kg de alimente de baza greu perisabile; peste 10.000 de  interventii in caz de dezastre; peste 50.000 de absolventi ai cursurilor de prim ajutor; peste 1000 de cazuri solutionate de catre Serviciul de Cautari de persoane si Restabilire a Legaturilor Familiale.

Advertisements

Posted on 10/05/2014, in Eveniment, Sanatate, Social and tagged , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: