Politistii in actiune !


politisti rutiera* Oamenii legii desfasoara frecvent actiuni preventive, atat in judet, cat si in municipiu *

In ziua de 8 mai 2014, politisti din cadrul Sectiei 2 de Politie Rurala Chiscani au actionat pe linia prevenirii si combaterii infractiunilor comise cu violenta, a transportului ilicit de bunuri si marfuri, precum si a braconajului piscicol.

Astfel, au fost legitimate 32 de persoane, verificate doua societati comerciale si controlate 20 de autovehicule, fiind aplicate 8 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 1.400 de lei, conform Legii nr. 61/1991 si O.U.G nr. 195/2002, fiind intocmit un dosar penal.

La ora 15.00, pe strada Principala, din localitatea Chiscani, a fost depistat un autoturism, la volanul caruia a fost identificat S.Dumitru (56 de ani), din municipiul Braila. Fiind efectuat controlul masinii, in portbagaj au fost gasiti doi saci din rafie in care se afla peste din speciile crap si somn. Cel in cauza a declarat ca a achizitionat pestele in scop personal de la doua persoane, din zona trecere Bac Gropeni. Cantitatile de 34 kg de somn si 46 de crap, au fost ridicate si predate unei societati comerciale in vederea valorificarii, iar in cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de transport fara documente legale al pestelui obtinut din pescuit. In aceeasi zi, politistii de la Postul de Politie Transporturi Navale Braila au actionat impreuna cu politisti de la I.P.J. Braila-Serviciul de Ordine Publica si jandarmi din cadrul I.J.J. Braila, cu scopul de a combate actele de braconaj piscicol. Cu aceasta ocazie, a fost depistat C.Iancu (57 de ani), din municipiul Braila, in timp ce se afla pe malul drept al Dunarii si pescuia cu o napatca. Acestuia i s-a intocmit dosar penal pentru infractiuni pedepsite de O.U.G. nr. 23/2008, privind pescuitul si acvacultura. Tot cu ocazia acțiunii a fost identificat, in zona Soselei dig Braila-Galați, braileanul P.Petrica (37 de ani), din Braila, care transporta cantitatea de 15 kg de pește, din specia caras, pentru care nu avea documente legale de proveniența și transport. Pestele a fost ridicat si predat unei societati de profil, iar unealta pentru pescuit a fost ridicata in vederea cercetarilor. Pe numele barbatului a fost intocmit dosar penal, conform aceleiasi ordonante”, a declarat inspector principal de politie Jenel Sogor, purtator de cuvant al IPJ Braila.

In ziua de 8 mai 2014, politistii din cadrul Serviciului si Biroului Rutier au actionat pe arterele rutiere din municipiul si judetul Braila, pentru constatarea de contraventii si prevenirea, respectiv, combaterea infractiunilor rutiere. Oamenii legii au constatat 82 de contraventii, pentru care au aplicat sanctiuni in valoare totala de 18.680 de lei, si au ridicat in vederea suspendarii doua permise de conducere.

Advertisements

Posted on 10/05/2014, in Infractional and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: