S-au jucat cu… alcoolul


politist-intersectie1

* Cercetati pentru conducere sub influenta alcoolului *

In seara zilei de 9 mai 2014, la ora 21.00, P.Stelus (42 de ani), din localitatea Zavoaia, in timp ce conducea autoturismul, pe strada Comunarzi, pe fondul consumului de bauturi alcoolice, a pierdut controlul asupra masinii si a intrat intr-un autovehicul care era stationat. In urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale. Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat ca avea in aerul expirat o imbibatie alcoolica de 0,54 mg/l, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Judetean de Urgenta Braila, in vederea recoltarii de probe biologice de sange si stabilirii cu exactitate a gradului de alcoolemie. Pe numele celui in cauza a fost intocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autoturism, fiind sub influenta bauturilor alcoolice.

Sambata, la ora 17.25, politisti din cadrul Politiei orasului Insuratei au oprit in trafic, la iesirea din localitatea Ciocile, pe DJ 211 C, autoturismul condus de E.Paul (45 de ani), din satul Chioibasesti, comuna Ciocile. Intrucat acesta emana halena alcoolica, politistii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultand ca avea in aerul expirat 0,95 mg/l alcool pur, si l-au condus la Centrul Medical de Permanenta Insuratei, unde i-au fost recoltate probe biologice de sange, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. Impotriva barbatului a fost intocmit dosar penal, conform Codului penal. Tot sambata, la ora 22.05, politisti de la Serviciul Rutier l-au depistat in trafic pe A.Sandu (39 de ani), din municipiu, in timp ce conducea autoturismul, pe Soseaua Ramnicu Sarat, fiind sub influenta alcoolului. Acesta a refuzat testarea cu aparatul etilotest si a fost condus la Spitalul Judetean Braila, unde i-au fost recoltate probe biologice de sange, in vederea stabilirii cu exactitate a gradului de alcoolemie. Politistii i-au intocmit dosar penal”, a precizat inspector principal de politie Jenel Sogor, purtator de cuvant al IPJ Braila.

In zilele de 9 si 10 mai 2014, politistii din cadrul Serviciului si Biroului Rutier au actionat pe arterele rutiere din  municipiul si judetul Braila, pentru constatarea de contraventii si prevenirea, respectiv, combaterea infractiunilor rutiere. Oamenii legii au constatat 97 de contraventii, pentru care au aplicat sanctiuni in valoare totala de 26.075 de lei, au ridicat in vederea suspendarii 4 permise de conducere si retras un certificat de inmatriculare.

Advertisements

Posted on 11/05/2014, in Eveniment, Social and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: