Simona Draghincescu: “Oamenilor li se fac promisiuni desarte”


Simona-Draghincescu* Saptamana trecuta, candidatul la alegerile europarlamentare din partea Partidului Democrat Braila, Simona Draghincescu, aducea acuze administratiei locale ca nu face nimic altceva decat sa arunce zeci de promisiuni desarte brailenilor, in speranta ca vor obtine un scor bun la alegerile care vor avea loc pe data de 25 mai * Consilierul democrat-liberal Simona Draghincescu atrage atentia ca municipalitatea sustine sus si tare ca multe strazi din urbea noastra sunt canalizate si asfaltate, lucru care este pe departe de a fi adevarat *

Consilierul local municipal al PDL Braila si candidat la alegerile europarlamentare, Simona Draghincescu trece din nou la atac. Aceasta a declarat saptamana trecuta ca nu poate sa mai stea cu mainile in san si sa nu deschida ochii cetatenilor, referitor la miile de promisiuni desarte pe care le fac contracandidatii sai.

Am vazut tot felul de proiecte propuse de colegii mei, toata lumea discuta de proiecte, despre locuri de munca. Dar nu sunt decat promisiuni electorale si uitam ca Braila nu arata ca un oras European. Probabil doar pe hartie, ca in actele de la Primarie toate strazile figureaza canalizate, asfaltate. De curand am primit un telefon de la uncetatean care mi-a spus ca pe strada Neagoe Basarab (n.r. cartier Nedelcu Chercea) jumatate este canalizata, jumatate necanalizata, si nici asfaltata. Mi-a povestit ca s-a dus la Compania de Utilitati Publice “Dunarea” Braila si in actele de acolo strada figureaza canalizata si asfaltata”, a declarat Simona Draghincescu.

Candidatul la europarlamentare, la fel ca si presedintele PDL Braila, deputatul Alexandru Nazare, si-au aratat indignarea vis-à-vis de ideile “nastrusnice” pe care le au contracandidatii. In sensul ca se doreste achizitionarea de drone (n.r. aparat de zbor fara pilot la bord, ghidat de la distanta).

Situatia in Braila este una dezastruoasa, in timp ce colegii mei isi propun sa aduca tot felul de proiecte cu drone, anemone. Mai ramane sa gasim ceva extraterestru ca sa propunem. Stimati cetateni, Braila nu este in Uniunea Europeana, ci la marginea ei, unde fondurile date de Uniunea Europeana sunt cheltuite jalnic. Daca ar sti europenii ce debandada este in Braila si cam cum sunt cheltuite fondurile si sumele alocate pentru cetateni, unde ar trebui sa ajungem cu aceste fonduri, unde cu adevarat ne aflam, s-ar apuca cu mainile de cap si nu ne-ar mai da niciun leu. Din fericire, noi si eu, in particular, avem un rol: de a aduce la cunostinta Uniunii Europene modul dezastruos in care reprezentantii administratiei publice locale, prin intermediul celor care sunt europarlamentari, cheltuie fondurile”, a spus consilierul PDL Braila.

* “Coborati cu picioarele pe pamant”, este sfatul Simonei Draghincescu *

De asemenea, consilierul local municipal din partea PDL Braila i-a sfatuit pe contracandidatii ei sa coboare cu picioarele pe pamant si sa lase de o parte ipocrizia, sa nu mai aduca acuze si zeci de critici la adresa unuia si altuia: “Nu va mai treziti criticand si vorbind ca si cum sunteti in opozitie, pentru ca Partidul National Liberal si ceilalti sunt la putere. Pentru ca votul din Consiliul Local Municipal, de 25 la 2, la fiecare proiect cum mari semen de intrebare, denota foarte clar ca toti ceilaltisunt la putere si nicidecum in opozitie”.

Totodata, democrat-liberala Simona Draghincescu s-a declarat deranjata de faptuil ca in ultima sedinta a Consiliului Local Municipal s-au aprobat acte aditionale pentru investitii care nu s-au facut la timp, municipalitatea fiind obligata de Uniunea Europeana, cea care a alocat fondurile, sa plateasca o corectie uriasa, in loc de un procent de 2% cat reprezinta contributia administratiei locale.

La ultima sedinta de Consliul Local Municipal s-au aprobat acte aditionale pentru cheltuieli neeligibile, in procent de 49 %. Inainte de a veni corectia de la Uniunea Europeana si in loc sa platim participarea municipiului pentru un proiect corect si bine facut, ne-am trezit ca platim 49% corectie, plus 2 % contributia, deci 51 %. Asa administratie, asa gestionare de fonduri. Ipocrizia este la cote maxime”, a conchis Simona Draghincescu.

Advertisements

Posted on 11/05/2014, in Administratie, Eveniment, Politica, Realitatea zilnica, Social and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: