Ample actiuni cu ocazia Saptamanii Nationala a Voluntariatului


saptamana voluntariatului* Saptamana Nationala a Voluntariatului (SNV), ajunsa la editia a treisprezecea, debuteaza astazi, 12 mai 2014, sub coordonarea nationala a Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat * Peste 360 de activitati cu, pentru si despre voluntari vor fi organizate timp de 7 zile in 105 localitati din 38 de judete si capitala, de catre 135 de parteneri locali – ONG-uri, institutii de invatamant, autoritati publice si grupuri informale * SNV se incheie duminica, 18 mai, cu activitati recreative si de premiere a voluntarilor la nivel local *

Saptamana Nationala a Voluntariatului (SNV) este un eveniment national anual care are loc in fiecare primavara in a treia saptamana a lunii mai, menit sa mobilizeze cat mai multe organizatii si voluntarii pe care acestea ii implica, pentru a sarbatori impreuna voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunitatii pentru acesta si pentru a recunoaste public activitatea voluntarilor. Editia 2013 a evenimentului a mobilizat peste 12.000 de voluntari in toata tara, care, prin implicarea in activitati educationale, ecologice, sociale, artistice sau pentru sanatate, au adus bucurie pentru 48.000 de beneficiari diversi. Editia de anul acesta se desfasoara sub sloganul “Recreeaza-te prin voluntariat!”, pentru a reflecta fapul ca voluntariatul ne transforma ca oameni si ca societate si, in acelasi timp, ne ofera trairi si experiente pozitive de viata.

SNV este un impuls in fiecare an pentru desfasurarea activitatilor de voluntariat la nivel local, iar evenimentele care au loc reprezinta o bucurie pentru comunitate!”, a declarat Mihaela Carutasu, din partea Asociatiei Civicum Voluntaris, Constanta, partener SNV.

Cristina Rigman, director executiv Pro Vobis, a precizat ca SNV este perioada cea mai efervescenta din an pentru Pro Vobis si pentru multi dintre parteneri.

Ne bucura sa avem parteneri care ne sunt alaturi de multi ani si, de asemenea, faptul ca an de an ni se alatura altii pentru a spori actiunile si vocile care demonstreaza si sustin public valoarea voluntariatului. In saptamana 12-18 mai ii asteptam pe toti cei care cocheteaza cu voluntariatul sa testeze aceasta experienta frumoasa, participand la actiunile pregatite pentru ei de partenerii SNV: ecologizari, activitati in beneficiul copiilor sau varstnicilor, evenimente sportive si artistice, campanii de promovare a voluntariatului si de constientizare fata de diverse cauze. Invitam companiile sa sprijine activitatile prin donatii sau prin implicarea angajatilor ca voluntari, in special cu ocazia Zilei Voluntariatului Corporatist, vineri, 16 mai si multumim pe aceasta cale companiei msg systems, a carei echipa de voluntari ne-a ajutat cu dezvoltarea unei aplicatii moderne de gestionare a inscrierilor in calendarul national SNV! Nu in ultimul rand, invitam jurnalistii si bloggerii sa ia contact cu bogatia de actiuni pozitive si oameni minunati pe care SNV ii aduce impreuna”, a mentionat Cristina Rigman, director executiv Pro Vobis.

Mai multe detalii despre SNV si informatii despre evenimentele organizate de partenerii locali puteti gasi pe site-ul http://www.voluntariat.ro/snv  – sectiunea Calendar sau puteti solicita in scris diferite informatii prin intermediul adresei de e-mail programe@provobis.ro sau puteti vizita http://www.voluntariat.ro/snv.

Facem mentiunea ca Saptamana Nationala a Voluntariatului (SNV) este un eveniment initiat si coordonat de catre Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat incepand cu anul 2002 si implementat in colaborare cu parteneri locali si centre de voluntariat. Misiunea Pro Vobis este de a dezvolta voluntariatul prin activitati de instruire, consultanta, cercetare si facilitarea colaborarii tuturor factorilor interesati si de a promova voluntariatul ca resursa viabila si de neinlocuit in solutionarea problemelor cu care se confrunta societatea.

Advertisements

Posted on 12/05/2014, in Documentar, Eveniment, Social. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: