Depunerea declaratiei anuale de cota de lapte


vaci* Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) reaminteste cumparatorilor de lapte de vaca si producatorilor detinatori de cota de lapte pentru vanzari directe ca ultima zi pentru depunerea declaratiei anuale de cota de lapte, fara aplicarea penalitatilor, este 14 mai 2014 *

Producatorii care nu depun in termenul legal declaratia anuala de vanzari directe, vor pierde cota de lapte prin retragere la rezerva nationala precum si dreptul de a beneficia de sprijinul financiar acordat prin masurile prevazute in cadrul Politicii Agricole Comune.

Cotele individuale nu vor fi retrase la rezerva nationala daca producatorii detinatori de cota vor transmite impreuna cu declaratia anuala si o justificare scrisa, datata si semnata, asupra imposibilitatii transmiterii acestei declaratii in termenul legal.

Cumparatorii de lapte care nu depun in termen declaratia anuala privind cantitatile achizitionate, vor fi penalizati pentru fiecare zi calendaristica de intarziere, incepand cu data de 15 mai.

Penalitatea reprezinta suma corespunzatoare taxei datorate pentru o depasire de 0,01 % din cantitatile de lapte care i-au fost livrate de producatori pentru fiecare zi calendaristica de intarziere. Suma trebuie sa fie cuprinsa intre 100 si 100.000 euro.

De asemenea, cumparatorul care nu trimite declaratia anuala risca sa piarda dreptul de a achizitiona lapte de la producatori, prin retragerea autorizarii.

Advertisements

Posted on 12/05/2014, in Agricultura, Social. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: