Plata apei de ploaie, o taxa controversata


nazare* Alexandru Nazare, presedintele Partidului Democrat Liberal Braila,  s-a declarat deranjat de atitudinea administratiei locale privind aplicarea unui tarif pentru apa pluviala, care este o taxa pus si simplu aberanta * Deputatul democrat-liberal acuza municipalitatea ca da dovada ca se afla in situatii de anomalii, fara sa se speteasca a gasi solutii concrete * Potrivit lui Alexandru Nazare, aceasta taxa nu face nimic decat sa impovareze si mai mult viata braileanului *

 

Deputatul Partidului Democrat Liberal Braila, Alexandru Nazare, isi arata din nou ingrijorarea, alaturi de consilierul local municipal si candidat la alerile europarlamentare, Simona Draghincescu, vis-a-vis de viata braileanului. Acesta a scos in evidenta anomaliile administratiei locale, care nu face nimic mai mult decat sa inventeze taxe peste taxe, care cu greu pot fi achitate de cetateanul de rand. Una dintre problemele majore ale urbei noastre este aplicarea taxei pentru apa pluviala, cu alte cuvinte pentru apa de ploaie sau apa meteo.

taxa apa ploaieO emblema a ipocriziei locale este problema cu apa pluviala. In momentul in care am ajuns deputat, prima mea initiativa a fost sa verific toate aspectele legate de acest lucru, inclusive costurile apei pluviale si cum pot fie le acoperite, astfel incat sa nu punem brailenii sa plateasca pentru un serviciu care nu are o baza de impozitare clara. In acest sens, am depus o initiativa legislativa care a trecut prin Senat, Presedintele Comisiei de Administratie din Senat, care face parte din Partidul Social Democrat, mi-a spus ca apa pluviala este un confort pe care brailenii trebuie sa-l plateasca si toti din comisie au votat impotriva initiativei mele. Acelasi lucru s-a intamplat si la alte comisii din Senat. Initiativa a ajuns in Camera, fiind aplicat acelasi tratament, desi in ultimul an si jumatate eu am tot cerut ajutorul celorlalti colegi parlamentari. Iata ca acum aceasta initiativa a ajuns in Plen, unde este pe lista actelor ce trebuie sa intre in dezbatere. Pe aceasta cale, fac un ultimo apel la ceilalti colegi parlamentari, care se declara a sprijini Braila, care desi nu mi-au votat niciun amendament la niciun buget de anul acesta si anul trecut, desi nu m-au ajutat cu nicio initiativa legislativa, macar acum sa ma sprijine cu aceasta problema a apei pluviale”, a precizat presedintele Partidului Democrat Liberal Braila, Alexandru Nazare.

 

* “Este o situatie disperata la Braila”, este opinia deputatului PDL Braila *

 

Tot Alexandru Nazanazare1re sustine ca situatia in care se afla Braila este una disperata, iar pentru a depasi aceasta faza grava este nevoie de aprobarea unei legi prin care administratiei locale ii este permisa acoperirea taxei pentru apa meteo.

Sunt cazuri in care pensionarii, cu un venit de 350 lei lunar, platesc la apa suma de 45 lei. Este inimaginabil, este de GuinessBook aceasta situatie. Din cei 45 de lei, 31 lei reprezinta apa meteo. Mai mult decat atat, sunt cazuri in care in acelasi oras unii din cartierul Vidin platesc apa meteo, iar altii, precum ar fi cei din Lacu Dulce nu platesc aceasta taxa. Ma intreb cum este posibil asa ceva?! Aceste anomalii trebuie corectate, este clar ca administratia din Braila si primarul nu dau doi bani pe aceasta problema, ca altfel ar fi rezolvat-o pana acum. Este clar ca trebuie gasita rezolvare la Bucuresti. Fac apel la colegii parlamentari, indiferent de culoarea lor politica, sa voteze legea care permite autoritatii locale sa acopere costurile apei meteo din fonduri proprii, sa nu mai fie  obligat cetateanul sa plateasca un serviciu care nu are o baza clara de impozitare”, a subliniat liderul democrat-liberalilor braileni, Alexandru Nazare.

Referitor la cazul celor doua facturi in care pe una este trecuta taxa meteo si pe cealalta nu figureaza acest tariff, consilierul local municipal PDL braila, Simona Draghincescu, a tinut sa aduca o serie de precizari mai detaliate.

Este vorba despre doua facturi. Una din Visimona draghincescudin si alta din Lacu Dulce, cu o situatie absolute identica. In sensul ca ambele strazi sunt canalizate, dar nu si asfaltate. Diferenta consta in faptul ca strada din Lacu Dulce este cu jumatate de metro mai sus decat casele. Acest lucru este ciudat, pentru ca, la fel ca si-n Vidin si-n restul cartierelor unde strazile sunt mai sus decat casele, atunci cand ploua, cu siguranta, toata apa din strada se duce in casele oamenilor, inundandu-le gospodariile. Pentru 2 mc de apa potabila, in Vidin o familie plateste 6,86 lei plus TVA (n.r. 1mc = 3,43 lei fara TVA). In acelasi timp, apa de canalizare este identica, ceea ce este o anomalie mare, fapt pentru care il rog pe deputatul Alexandru Nazare sa ia si aceasta situatie in calcul, pe a o discuta in Parlament, pentru a incerca sa micsoram cantitatea de apa care merge la canalizare, deoarece acest lucru nu este normal. Nu toata apa se scurge in canalizare, pentru ca o parte este bauta, o alta se foloseste in gradina. Un maxim de 80% merge la canalizare si nicidecum 100%”, a spus Simona Draghincescu, adaugand ca din discutiile pe care le-a purtat cu brailenii a reiesit faptul ca oamenii sunt cu moralul la pamant, sunt scandalizati de ceea ce face administratia locala si sunt decisi sa renunte la sistemul de canalizare, aspect care a determinat-o pe Simona Draghincescu sa mentioneze: “Cand s-au alocat fonduri pentru Romania si Braila, nu cred ca Uniunea Europeana s-a gandit ca vreodata oamenii vor fi jecmaniti si ca isi doresc sa nu mai aiba canalizare”.

Advertisements

Posted on 12/05/2014, in Administratie, Eveniment, Politica, Realitatea zilnica, Social and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: