Concursul „Esti cetatean european! VOTEAZA!”  isi anunta castigatorii


saptamana voluntariatului

* Vineri, 9 mai, la Casa Tineretului din Braila, Asociatia “Centrul de Informare si Documentare pentru Integrare Europeana si Dezvoltare Durabila” Braila, structura gazda a Centrului Europe Direct Braila, a marcat cele doua evenimente prin organizarea concursului “Esti cetatean european. VOTEAZA!” * In urma numararii voturilor spectatorilor, echipa triumfatoare a fost cea a Liceului Pedagogic “D.P Perpessicius” Braila, coordonata de profesoarele Fanica Lupea si Anicuta Novac, obtinand 115 voturi pentru interpretarea vocala *

 

Ziua Europei si Alegerile Europarlamentare sunt doua evenimente ale lunii mai cu importanta deosebita la nivelul Uniunii Europene.

Concursul “Esti cetatean european. VOTEAZA!” a fost organizat in parteneriat cu Consiliul Judetean Braila si Inspectoratul Scolar Judetean Braila. Au colaborat la buna organizare si desfasurare a evenimentului, Scoala Populara de Arte “Vespasian Lungu” Braila si Muzica Militara a Garnizoanei Braila, condusa de colonel Petrea Gogu.

In competitia “Esti cetatean european! Voteaza!” au concurat 10 echipe de elevi din 7 licee brailene care au adus in atentia publicului spectator momente originale, atent alese si pregatite sub indrumarea cadrelor didactice coordonatoare, pentru marcarea Zilei Europei si a Alegerilor Europarlamentare.

Premiile oferite in cadrul concursului au fost: locul I – week-end la munte oferit de Asociatia “Centrul de Informare si Documentare pentru Integrare Europeana si Dezvoltare Durabila” Braila prin Centrul Europe Direct Braila; echipele clasate pe locurile II si III, precum si castigatorii premiilor speciale vor primi materiale promotionale Europe Direct Braila. Toate echipele participante vor primi diplome si materiale informative cu tematica europeana. Desemnarea echipelor castigatoare la concurs s-a facut de catre publicul spectator pe baza buletinelor de vot.

In urma numararii voturilor spectatorilor, echipele situate pe podium sunt: Locul I – echipa Liceului Pedagogic “D.P Perpessicius” Braila, coordonata de profesoarele Fanica Lupea  si Anicuta Novac. Pentru interpretarea vocala “Prin copii sa schimbam lumea!”, echipa a obtinut 115 voturi. Locul al II-lea a fost revendicat de echipa Liceului de Arte “Hariclea Darclee”  Braila, coordonata de profesorii Letitia Nicoleta Branzia si Zane Jarcu. A totalizat 63 de voturi, la teatru scurt cu piesa “Probleme universale”. Cel de-al treilea loc a fost obtinut de echipa Liceului cu Program Sportiv Braila, coordonata de profesor Liliana Canciu, pentru prezentarea materialului video “Europa conteaza pe tine!”, primind 61 voturi.

Concursul “Esti cetatean european. Voteaza!” s-a bucurat si de prezenta unui juriu, care a evaluat obiectiv evolutia si momentele prezentate in competitie de fiecare echipa participanta. Membrii juriului au fost: Nicu Filote – Consiliul Judetean Braila, Aurelia Serban – Inspectoratul Scolar Judetean Braila, Viorel Neagu – Scoala Populara de Arte “Vespasian Lungu” Braila.

Asociatia “Centrul de Informare si Documentare pentru Integrare Europeana si Dezvoltare Durabila” Braila prin Centrul Europe Direct Braila acorda 5 premii speciale.

* Premiul  “Favoritii juriului” *

Echipa Liceului Pedagogic “D.P Perpessicius” Braila, coordonata de profesoarele Fanica Lupea, Viorica Dicu si Leu Georgel, pentru colajul folcloric “Cantec Romanesc… in Europa”, a primit 24 puncte din partea juriului.

Premiul pentru cea mai originala campanie de promovare si constientizare a dreptului la vot a revenit echipei de la Liceul Tehnologic Insuratei, coordonata de profesorii Bici Cernea Stela si Bici Cernea Laurentiu Aurel, prezentand sceneta “Votul este cheia!”. Premiul pentru cel mai original text de promovare a dreptului la vot a fort acordat echipei Liceului Tehnologic “Gh.K.Constantinescu” Braila, coordonata de profesor Raluca Toma, pentru sceneta “Voteaza! E dreptul tau!”.

Premiul pentru debut flashmob l-a primit echipa Liceului Teoretic “Mihail Sebastian” Braila, coordonata de profesor Neicu Oana Olivia.

Premiul Prieteniei l-a castigat echipa “Prietenii lui Sorin” de la Colegiul Tehnic “Edmond Nicolau” Braila, coordonata de profesoarele Cornelia Miler si Anastasia Andriev, pentru sceneta “O scrisoare pierduta”.

Advertisements

Posted on 13/05/2014, in Eveniment, Invatamant, Realitatea zilnica, Social. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: