Medicii vor putea desfasura activitati remunerate dupa program


spital medici* Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a declarat ca medicii vor putea desfasura activitati remunerate dupa terminarea orelor de program, in interiorul spitalului * Prin aceasta masura se doreste directionarea banilor din coplata catre medicii care isi dovedesc eficienta *

Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii, a precizat ca in cursul saptamanii trecute s-a infiintat un grup de lucru al Ministerului Sanatatii si Colegiului Medicilor din Romania (CMR), avand loc consultari fata de managerii de spitale pentru intocmirea unui proiect de lege care urmareste majorarea veniturilor medicilor si personalului medical.

In primul rand trebuie sa umblam la statutul medicului. Acolo se discuta despre multe posibilitati. Si premierul este de acord si va asigur si de determinarea mea in sensul acesta. Se vor crea posibilitati ca medicii sa poata desfasura si activitati remunerate dupa terminarea orelor de program si dupa ce asigura fluxul spitalicesc, toate consultatiile si toate tratamentele pe care le au. Dincolo de aceasta posibilitate, care se regaseste oriunde in Uniunea Europeana, noi conturam acum impreuna cu CMR o forma concreta pe care o vom mai dezbate-o, o vom mai lasa-o inca o luna in dezbatere”, a explicat Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii.

Potrivit declaratiilor acestuia, veniturile vor fi si in functie de implicarea medicului, in functie de performanta si eficienta acestuia din timpul programului.

Imi doresc ca veniturile sa fie in functie de implicare, in functie de ce fac si atunci vom da posibilitatea managerului sau conducerii spitalului sa fidelizeze medicii, respectiv acordarea de bonusuri. Medicul va putea ramane in spitale si, in functie de comportamentul din timpul orelor de program si de eficienta pe care o demonstreaza la program, va putea fi motivat de catre managerul de spital”, a afirmat demnitarul.

Ministrul este de parere ca medicii care isi dovedesc competenta sa intre in posesia coplatii.

Coplata nu a fost gandita bine, nu a avut niciun efect, nici noi nu am incasat nu stiu cat, nici managerii nu erau foarte interesati sa o colecteze. Pana la urma a fost o forma romaneasca de a face sau nu reforma pe jumatate. Parerea mea este ca din acest an coplata trebuie sa se duca direct la medic. Si aceasta coplata o vom indrepta pentru stimulentele acelea pentru medicii care isi dovedesc eficienta. Acesta este unul dintre punctele pe care le propunem in discutia cu CMR, ca acea coplata sa mearga direct catre medici”, a mai declarat ministrul Sanatatii, subliniind ca in momentul in care se va da posibilitatea medicului sa lucreze in regim de taxa dupa orele de program, acesta nu va mai putea merge si la spitalul privat.

Advertisements

Posted on 13/05/2014, in Eveniment, Realitatea zilnica, Sanatate, Social and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: