Planuiti plecari in tarile estice? Vaccinati-va !


vaccin1* Conducerea Directiei de Sanatate Publica Braila trage un semnal de alarma privind deplasarile efectuate in tari precum ar fi: Afganistan, Camerun, Guineea Ecuatoriala, Etiopia, Irak, Israel, Nigeria, Pakistan, Somalia, Siria * Purtatorul de cuvant al DSP Braila, medic sef departament Supraveghere in Sanatate Publica, dr. Andreia Gavrilescu, ca este necesara vaccinarea cu o doza de vaccin poliomielitic inactivat, cu 4 saptamani inaintea plecarii *

Urmare a adresei Ministerului Sanatatii – Institutul National de Sanatate Publica Bucureşti nr. 5399/07.05.2014, dar si a recomandarilor Centrului National de Supraveghere si Control Boli Transmisibile, adresate persoanelor care calatoresc in alte tari, din cauza raspandirii internationale a virusurilor poliomielitice in 2014, toate persoanele care urmeaza sa plece in Afganistan, Camerun, Guineea Ecuatoriala, Etiopia, Irak, Israel, Nigeria, Pakistan, Somalia, Siria se vor vaccina obligatoriu cu o doza de VPI (vaccin poliomielitic inactivat), cu 4 saptamani inaintea plecarii sau in mod exceptional, pentru cazurile de urgenta, chiar in ajunul plecarii.

Persoanele care se afla in astfel de situatii se vor adresa Directiei de Sanatate Publica Judeteana sau unui cabinet de vaccinari internationale.

Advertisements

Posted on 13/05/2014, in Eveniment, Realitatea zilnica, Sanatate, Social and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: