Aproximativ 12 milioane lei pentru locuintele sociale destinate populatiei defavorizate


str saligny1* Municipalitatea vrea sa reabiliteze mai multe cladiri, care sunt in stadiu de degradare, pentru a le transforma in locuinte sociale * Printre imobile se afla cladirile de pe Soseaua Ramnicu Sarat nr.115, Lacu Dulce, strada Anghel Salignz nr. 17 si strada Ancorei nr. 12 * Durata de implementare a proiectelor este de 18 si 19 luni si atinge suma de aproximativ 12 milioane lei noi *

Astazi, primarul municipiului, Aurel Simionescu, a trecut in revista o serie de proiecte ce urmeaza a fi implementate la Braila. Acestea fac referire la reabilitarea unor cladiri, care apoi sa devina locuinte sociale pentru comunitatea defavorizata. Obiectivele proiectelor constau in: cresterea rolului social al polului de dezvoltare si a calitatii infrastructurii sociale la nivelul municipiului Braila, prin realizarea unor lucrari de renovare si recompartimentare a cladirii situate pe  Soseaua Ramnicu Sarat nr. 115 si strada Ancorei nr. 12, in vederea realizarii unor locuinte sociale de calitate; cresterea rolului social al polului de dezvoltare si a calitatii infrastructurii sociale, prin satisfacerea nevoilor de servicii sociale pentru persoanele defavorizate, ca atributie fundamentala a administratiei locale; reabilitarea cladirii situata in Braila, Strada Anghel Saligny nr.17, realizandu-se amenajarea si dotarea acestei cladiri cu destinatie de centru comunitar, precum si crearea cadrului necesar comunitatii defavorizate de petrecere, intr-un mod constructiv, a timpului liber.

str ancorei1Noi am dorit sa atingem doua tinte: de a ajuta comunitatea defavorizata si de a reabilita niste cladiri din Braila, unele fiind in apropierea Agentiei de Dezvoltare Regionala, la Zona Libera. In felul acesta, in Port nu va mai exista o priveliste urata, cu rufe pe sarma, prinsa de copaci sau garduri. Atat cladirea de pe Anghel Saligny, cat si cea de pe Ancorei am dorit sa le introducem intr-un program de reabilitarein vederea sprijinirii comunitatii defavorizate. S-au alocat bani la nivel European, national pentru proiecte, iar noi am depus 4 proiecte: Caminul Braicar, de pe Soseaua Ramnicu Sarat, Centrul Multifunctional din Lacu Dulce, plus cladirele de pe Anghel Saligny si cea Ancorei. Desi in proiecte se mentioneaza ca din persoanele care vor beneficia de locuinte sociale trebuie sa existe un procent de 50 % pentru etnia roma, noi vom merge pe ideea de persoana defavorizata. In locuintele sociale vor fi persoane care isi pot plati chiriile, facturile la utilitati, vor bene ficia si de cursuri de pregatire profesionala. Daca ducem acolo persoane care nu au niciun venit vom crea inca o problema. Chiar daca fac parte din comunitatea defavorizata, persoanele trebuie sa aiba un venit, nu vor fi persoane de un nivel scazut”, a declarat primarul urbei Aurel Simionescu.

camin braicar1Intr-o situatie deplorabila se afla si Caminul Braicar, situate pe Soseaua Ramnicu Sarat, acolo fiind amenajat un spatiu pentru persoanele strazii, care sunt gazduite pe timpul iernii. Prin reabilitarea cladirii, municipalitatea i-a in discutie o eventuala recompartimentare a locuintelor.

Una este sa locuiasca, pe timp de iarna oamenii strazii, si alta este sa-si faca obiceiul sa stea acolo. Sunt oameni care nu platesc nimic pentru ca locuiesc in respectivele locuinte, iar problema este de  ani buni, unii stau acolo de 15 ani. Ne gandim la o alta compartimentare a imobilului. Ii vom desparti pe cei care stau in locuintele sociale de cei care care au nevoie provizoriu de o casa, cum ar fi pe timpul iernii sau au ramas fara casa si urmeaza sa demareze procedura pentru a primi o locuinta. Cei care i-am luat de pe strazi in iarna trecuta locuiesac si acum acolo. Nu este posibil un asemenea lucru”, a subliniat edilul-sef al urbei noastre.

* Investitii de aproximativ 12 milioane lei noi *

camin braicarAceste mari proiecte pe care administratia locala vrea sa le deruleze in perioada imediat urmatoare ating suma de 12 milioane de lei noi. Primul proiecte este “Renovarea imobilului situat in Municipiul Braila Str. Ramnicu Sarat, nr.115, in vederea amenajarii unor locuinte sociale de calitate”, avand ca durata de implementare 19 luni si un cost total al proiectului de 3.652.557,44 lei. Se are in vedere realizarea unui numar de 27 de unitati locative in regim de inchiriere. Principalele categorii de lucrari care urmeaza sa se execute in cadrul proiectului sunt cele de renovare si recompartimentare a cladirii imobilului in vederea realizarii unui numar de 27 de locuinte sociale de calitate; reabilitare a instalatiilor la reteaua exterioara de apa si canal; reabilitare a imprejmuirii; reabilitare a aleelor de  acces, realizarii de parcari, realizarii lucrarilor de protectie a mediului, realizarii lucrarilor de amenajari exterioare.

Pentru proiectul „Extindere Centru Social Multifunctional in Lacu Dulce”, durata de implementare este de 18 luni, valoarea totala fiind de 36.771 lei. Se vor efectua lucrari de rezistenta, infrastructura, rezistenta suprastructura, inchideri si finisaje, tamplarie, sarpanta si invelitoare alimentare apa, instalatii de canalizare si sanitare, instalatie termica, instalatie electrica; extindere instalatie utilizare gaze. Se va amenaja o sala de consiliere si educare pentru igiena, sanatate si gasirea unui loc de munca, aceasta fiind dotata cu echipamente IT (3 laptop-uri, 1 copiator, 1 video– proiector).

str salignyO a treia investitie, de 4.980.540,65 lei, se va face pe strada Anghel Saligny nr. 17, realizandu-se Centrul Comunitar „Bunici si nepoti”, cu o durata de 19 luni. Se are in vedere asigurarea bazei materiale adecvate pentru derularea unui program scoala dupa scoala; crearea cadrului necesar comunitatii defavorizate de petrecere, intr-un mod constructiv, a timpului liber, dar si oferirea de servicii de formare profesionala, consiliere si indrumare pentru igiena, sanatate si gasirea unui loc de munca. Se vor executa lucrari de consolidare; lucrari de instalatii sanitare si PSI; lucrari de instalatii electrice; Retea alimentare cu apa; retea canalizare; Instalatii termice, gaze, climatizare. Dupa reabilitarea si dotarea imobilului se vor realize activitati de formare profesionala; program scoala dupa scoala; activitate de indrumare si consiliere pentru igiena, sanatate si gasirea unui loc de munca.

str ancoreiIn ceea ce priveste proiectul “Renovarea imobilului situat in Str. Ancorei nr.12 (P+1), pentru asigurarea unor locuinte sociale de calitate”, acesta are o durata de implementare de 19 luni si o valoare totala de 3.274.917,60 lei. Se vor efectua lucrari de constructii si instalatii pentru renovarea si recompartimentarea cladirii imobilului in vederea realizarii unui numar de 14 locuinte sociale de calitate, cu una si doua camere; reabilitare instalatii retea exterioara de apa si canal; bransament gaze presiune redusa si post reglare.

Advertisements

Posted on 15/05/2014, in Administratie, Eveniment, Realitatea zilnica, Social and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: