Campanie pentru cainii comunitari


IMG_5148* Un grup de medici, asistenti, ingrijitori ai Asociatiei “Dog Rescue Romania” din Bucuresti au donat 100 de saci cu hrana uscata, hrana umeda, saltele, cosuri, paturi, medicament * Au fost alesi primii 50 de caini, din care 20 sunt batrani sau cu probleme de sanatate * In acelasi timp, Primaria Braila, prin intermediul operatorul SUPAGL, continua activitatile curente de gestionare a cainilor fara stapan identificati pe domeniul public *

Asociatia “Dog Rescue Romania”, reprezentata de dr. veterinar Rudolf Hofmann, si Asociatia “Pro Canes et Equos”, din Germania, reprezentata de Natascha Hohmann, cu sprijinul altor asociatii din strainatate, au propus Primariei municipiului Braila incheierea unui protocol de colaborare, avand ca scop reducerea costurilor administratiei publice locale si ridicarea standardului de viata a cainilor din ambele adaposturi, cel de la Lacu Sarat si cel de la Unirea. Aceasta propunere a fost inaintata dupa ce adaposturile au fost vizitate, monitorizate, iar Primaria Braila si operatorul Serviciul de Utilitati Publice pentru Administrare si Gospodarire Locala (SUPAGL) Braila a pus la dispozitie toate informatiile necesare unei evaluari reale.

IMG_5204Pentru inceput, se solicita in adapostul Lacu Sarat un spatiu de cazare pentru 50 de caini, unde se vor separa si prelua cainii cu sanse rapide de adoptie, care vor fi hraniti, tratati, vaccinati, ingrijiti prin mijloace proprii (materiale si cu personal propriu). Acesti 50 de caini vor fi pregatiti pe responsabilitatea asociatiei pentru adoptie reala in cel mai scurt timp. In urmatoarea etapa, la sfarsitul lunii mai 2014, vor fi preluati alti 50 de caini in baza aceleiasi proceduri. Obligatiile asociatiilor partenere constau in asigurarea intretinerii cu personal propriu (ingrijitor si medic veterinar) a cainilor preluati, hranirea, asistenta veterinara si tratamentele, precum si promovarea in vederea adoptiei.

In acelasi timp, asociatia se va implica in ingrijirea si a celorlalti caini din adapost in vederea imbunatatirii standardului intregului adapost. Obiectivul este ca, in cel mai scurt timp, asociatiile sa dea in adoptie un numar mare de caini si sa fie preluata responsabilitatea intretinerii unui numar cat mai mare de  caini din adapostul Lacu Sarat. Cand acest obiectiv este atins, asociatiile isi propun implicarea si in sustinerea adapostului Unirea prin livrarea de hrana, medicamente, materiale. Cainii din acest adapost vor fi si ei promovati in vederea adoptiei.

IMG_5252Pentru a reduce numarul cainilor de pe strazi, asociatiile doresc sa se implice in acelasi timp si in sustinerea unor campanii de sterilizare pentru cainii cu stapan, reducand astfel numarul de caini abandonati. In acelasi sens, pentru reducerea numarului de caini abandonati, dar si pentru prevenirea abandonului, municipalitatea isi propune, tot in asociere cu aceste asociatii, un proiect de preluare a cainilor care nu mai pot fi sau nu se mai doreste a fi ingrijiti de stapani / adoptatori, intitulat “Nu-l mai vrei? Da un telefon!”. Astfel, pe data de 14 mai 2014, grupul format din medici, asistenti, ingrijitori ai Asociatiei “Dog Rescue Romania” din Bucuresti au donat 100 de saci cu hrana uscata (1 tona), hrana umeda (conserve), saltele, cosuri, paturi, medicamente. Au fost alesi primii 50 de caini, din care 20 sunt batrani sau cu probleme de sanatate. Din cainii promovati de iubitori, 8 si-au gasit stapani si au fost adoptati. Medicul adapostului, impreuna cu medicii voluntari, au examinat cainii aflati in adapost, au acordat ingrijiri medicale si au fost sterilizati caiini identificati cu probleme de sanatate.

IMG_5285In acelasi timp, Primaria Braila, prin intermediul operatorul Serviciul de Utilitati Publice pentru Administrare si Gospodarire Locala (SUPAGL) Braila, continua activitatile curente de gestionare a cainilor fara stapan identificati pe domeniul public al municipiului (capturare, ingrijire in adapost, sterilizare in vederea adoptiei, adoptie la distanta, adoptie reala, eutanasiere in conditiile prevederilor legale, etc) si totodata activitatile initiate cu iubitorii de animale, cu cele doua ONG-uri locale de protectie a animalelor, dar si cele dezvoltate in cadrul proiectului cu finantare externa intitulat “Mai putini caini pe strada”.

Advertisements

Posted on 15/05/2014, in Eveniment, Realitatea zilnica, Social and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: