FII REGIZORUL PROPRIEI VIETI!


foto (6)* Ample activitati de informare a liceenilor din orasul Ianca, desfasurate de politistii braileni, in cadrul proiectului “ZILELE SIGURANTEI” * Reprezentanti ai Inspectoratului de Politie Judetean Braila si ai Agentiei Nationale Impotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Galati s-au aflat, in data de 14 mai 2014, printre liceenii din orasul Ianca, in cadrul unei actiuni informative – preventive ce a avut drept scop constientizarea tinerilor cu privire la modul in care implicarea in calitate de victime sau autori in diferite infractiuni le poate afecta atingerea obiectivelor personale si profesionale *

Activitatea face parte dintr-un proiect educational mai amplu – “Zilele Sigurantei”, initiat de catre OMV PETROM S.A., si pentru a carui derulare isi mai dau concursul Centrul de Evaluare, Prevenire si Consiliere Antidrog Braila, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Braila si Primaria Orasului Ianca. Beneficiarii acestui proiect sunt, in mare parte, tineri care provin din familii cu situație financiara precara sau ai caror parinți sunt plecați la munca in strainatate  si care, lipsiti de supraveghere si indrumare intr-o perioada dificila cum este adolescenta, pot face alegeri nepotrivite pentru viitorul lor.

foto (10)Intalnirea pe care oamenii legii au avut-o cu elevii Liceului Tehnologic “Nicolae Oncescu” si ai Liceului Teoretic “Constantin Angelescu” din orasul Ianca a avut caracter interactiv si a fost organizata pe doua module.

Pentru inceput, reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean Braila, le-au prezentat elevilor notiuni generale precum infractiune, contraventie, raspundere penala, cazier judiciar, masuri educative aplicabile minorilor. Ulterior, politistii le-au explicat elevilor influenta pe care anturajul, modele gresit alese si lipsa unei comunicari eficiente cu parintii o pot avea asupra comportamentului tinerilor si au discutat cu acestia referitor la incalcarile legii mai des savarsite de catre minori, indeosebi cele cu violenta, si modul in care aceste fapte le pot afecta viitorul. Pentru sustinerea mesajului preventiv,  politistii le-au prezentat elevilor si filmele tematice „Singur acasa” si „Cheia e la tine!”. Elevilor li s-a explicat, de asemenea, ca pot deveni victime ale propriilor alegeri si au fost sfatuiti sa isi selecteze cu grija prietenii, sa  nu preia modele comportamentale violente, sa adopte metode de relationare nonviolente si sa ceara sprijinul parintilor sau al cadrelor didactice atunci cand se confrunta cu diferite probleme”, a precizat inspector principal de politie Jenel Sogor, purtator de cuvant al IPJ Braila.

foto (4)In cea de a doua parte a intalnirii, reprezentantii Agentiei Nationale Impotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Galati au discutat cu elevii pe tema imprejurarilor care ii expun la riscul de a deveni victime ale traficului de persoane si comportamentele pe care trebuie sa le adopte pentru a nu ajunge in aceasta situatie. Adolescentilor le-au fost prezentate aspecte precum: ce presupune traficul de persoane, sub ce forme se poate manifesta, urmarile asupra persoanei traficate (fizice, psihice, in plan social), falsele identitati ale traficantilor, cine poate fi victima si le-au fost oferite sfaturi pentru evitarea pericolului de a fi traficati.

Un accent deosebit a fost pus asupra notiunii de exploatare sexuala, a modalitatilor prin care se realizeaza recrutarea si a rolului pe care il are internetul in acest proces. Informatiile transmise elevilor au fost insotite de prezentarea de filme tematice. Saptamana viitoare, in cadrul aceluiasi proiect, politistii braileni, alaturi de reprezentanti ai Centrul de Evaluare, Prevenire si Consiliere Antidrog Braila, se vor afla din nou in mijlocul liceenilor din orasul Ianca,  temele abordate fiind, de aceasta data, siguranta pe internet si efectele consumului de droguri”, a mai spus purtatorul de cuvant al IPJ Braila.

Advertisements

Posted on 15/05/2014, in Eveniment, Infractional, Realitatea zilnica, Social and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: