Urna mobila vine doar la cerere


simi* Primarul municipiului, Aurel Simionescu, a declarat ca pregatirea celor 141 de sectii de votare din oras a intrat in linie dreapta * Persoanele netransportabile pot vota prin intermediul urnei mobile, dar dupa ce se depune la sectia de votare la care este arondat a unei solicitari si a unui document care atesta faptul ca nu sunt transportabile *

Cele 141 de sectii de votare din municipiu sunt aproape gata asteptand ziua de 25 mai cand vor avea loc alegerile europarlamentare. Anuntul a fost facut de edilul-sef al urbei noastre, Aurel Simionescu, in cadrul ultimei conferinte de presa. Potrivit acestuia, maine se vor monta indicatoarele pentru locatia fiecarei sectii in parte, precum si listele cu persoanele arondate pentru a se sti cu exactitate unde se va vota.

De luni vom pune indicatoarele cu numarul fiecarei sectii in parte, pentru ca cetatenii sa poata sa vada si sa stie unde sunt. Vom afisa listele in care sa vada arondarea strazilor”, a declarat primarul Aurel Simionescu.

Urna-mobilaO problema o reprezinta urna mobila, care poate fi solicitata doar de brailenii a caror stare de sanatate nu permite sa fie deplasati. Astfel, toti cei care doresc sa solicite urma mobila trebuie sa depuna la sectia de votare prin rude sau vecini o cerere si un document medical din care sa reiasa faptul ca nu pot fi deplasati de la domiciliu. Cererile pentru urna mobila se depun doar pe data de 24 mai 2014, intre orele 18.00 – 20.00.

De fiecare data am avut discutii aprinse in legatura cu urna mobile. Avem o reglementare stricta referitoare la faptul ca persoanele care nu sunt transportabile vor trebui sa depuna o solicitare, prin diverse persoane, in ziua de sambata (n.r. 24 mai 2014), inaintea alegerilor, intre orele 18.00 – 20.00, la sectia de votare unde sunt arondate. Pentru a fi valabile, cererile trebuie sa fie insotite de un document medical, prin care se atesta faptul ca persoana care solicita urna nu poate fi deplasata de la domiciuliu”, a mai spus edilul-sef.

Advertisements

Posted on 18/05/2014, in Eveniment, Realitatea zilnica, Social and tagged , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: