Actiuni pentru prevenirea criminalitatii


politisti-in-trafic-1* In perioada 16 – 18 mai 2014, politistii braileni au desfasurat activitati pentru prevenirea faptelor antisociale si mentinerea climatului de ordine si siguranta publica, in municipiu si judet *

Politisti rutieri, de ordine publica si de investigatii criminale, din cadrul politiei municipului, politiilor orasenesti si sectiilor de politie rurala, cu sprijinul jandarmilor, au actionat la discotecile, localurile cu program non-stop, pe strazile adiacente unitatilor de alimentatie publica, in targurile si oboarele organizate saptamanal, precum si pe arterele de circulatie din municipiu si judet, cu scopul de a preveni comiterea faptelor de violenta, a actelor ilegale de comert, a furturilor de pe tarabe, din buzunare, posete si genti, de a identifica bunurile provenite din furturi si de a reduce numarul accidentelor rutiere grave, produse ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie.

Echipele angrenate in aceste actiuni au efectuat controale la 70 de unitati de alimentatie publica, sali de jocuri mecanice si pariuri sportive si 12 producatori particulari, au legitimat 267 persoane, 63 fiind controlate corporal sumar, si au oprit in trafic pentru control 105 autovehicule. Pe timpul desfasurarii activitatilor specifice, au fost constatate 88 de contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de 22.125 de lei, conform prevederilor Legii nr. 61/1991 (republicata), pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, Legii nr. 12/1990 (republicata), privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, si O.U.G. nr. 195/2002 (republicata), privind circulatia pe drumurile publice. Totodata, au fost ridicate in vederea suspendarii doua permise de conducere si retras un certificat de inmatriculare.

Inspector principal de politie Jenel Sogor, purtator de cuvant al IPJ Braila

Inspector principal de politie Jenel Sogor, purtator de cuvant al IPJ Braila

Efective de politisti din cadrul Serviciului si Biroului Rutier, politiilor orasenesti si sectiilor de politie rurala au desfasurat actiuni pe arterele de circulatie din municipiu si pe drumurile nationale din judet, pentru combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectarii vitezei de deplasare si al consumului de alcool, precum si pentru disciplinarea pietonilor care traverseaza prin locuri nepermise. Politistii au constatat 90 contraventii (77 pentru traversarea neregulamentara a pietonilor), pentru care au aplicat sanctiuni in valoare totala de 9.835 lei. Vineri, 16 mai 2014, politisti de la Biroul Proximitate si Ordine Publica, din cadrul Politiei Municipiului, au actionat in zona a 22 de unitati de invatamant, pentru prevenirea absenteismului scolar, prevenirea si combaterea infractiunilor stradale si mentinerea unui climat de siguranta civica. Politistii au efectuat controale la 13 societati comerciale, situate in apropierea unitatilor de invatamant, si au identificat 4 elevi care absentau de la cursuri, fiind atentionati cu privire la modul de comportare. In cadrul acestei actiuni au fost consiliati 10 elevi si controlati 20 de paznici  sau agenti de paza angajati la scolile verificate. De asemenea, politistii au purtat discutii cu 22 factori de conducere ai scolilor si au constatat 5 contraventii, pentru care au aplicat sanctiuni contraventionale in valoare totala de 380 de lei”, a declarat inspector principal de politie Jenel Sogor, purtator de cuvant al IPJ Braila.

Advertisements

Posted on 19/05/2014, in Eveniment, Infractional, Realitatea zilnica and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: