Redirectionarea a 2% din impozitul pe venituri


Directia Finantelor Publice Braila

Directia Finantelor Publice Braila

* Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Galati reaminteste contribuabililor persoane fizice ca pana la data de 26 mai 2014, inclusiv, pot opta pentru redirectionarea a 2% din impozitul pe veniturile obtinute in anul 2013 catre entitati nonprofit sau unitati de cult, precum si pentru deducerea cheltuielilor efectuate pentru economisirea in sistem colectiv pentru domeniul locativ *

Aceasta optiune poate fi facuta de persoanele fizice care in anul 2013 au obtinut venituri din salarii si asimilate acestora prin depunerea Formularului 230 „Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual si deducerea cheltuielilor efectuate pentru economisirea in sistem colectiv pentru domeniul locativ”.

De asemenea, persoanele fizice care in anul 2013 au obtinut venituri din salarii si activitati independente sau numai din activitati independente si doresc sa opteze pentru  virarea sumei de 2% din impozitul anual catre entitati nonprofit sau unitati de cult  pot face aceasta optiune prin completarea cap. III al Formularului 200 „Declaratie privind veniturile realizate din Romania” , tot pana la data de 26 mai 2014, inclusiv.

Formularele 200 si 230 se pot obtine direct de la sediul unitatilor fiscale sau pot fi descarcate NUMAI de pe site-ul A.N.A.F., de la adresa http://www.anaf.ro, sectiunea Asistenta contribuabili / formulare si programe utile/ toate formularele cu explicatii.

Formularele mentionate pot fi depuse atat la registratura unitatilor fiscale sau la oficiile postale, prin scrisori cu valoare declarata, cat si pe portalul http://www.e-guvernare.ro, daca contribuabilul dispune de un certificat digital calificat.

Advertisements

Posted on 20/05/2014, in Eveniment, Finante, Realitatea zilnica, Social and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: