S-a dat startul primei sesiuni pe Masura 121 – „Modernizarea exploatatiilor agricole”


RISO - OREZ - INVESTITII* Astazi, la 13.30, ministerul Agriculturii va da startul primei sesiuni de cereri de proiecte pentru modernizarea exploatatiilor agricole prin Masura 121 a Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 *

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, va prezenta astfel criteriile si conditiile solicitarii fondurilor europene acordate pentru fermele de familie si exploatatiile agricole. De asemenea, a fost prezentata si modalitatea de depunere a cererilor de finantare prin PNDR 2014 (depunerea on-line a cererilor de finantare).

Masura 121 are ca obiectiv general cresterea competitivitatii sectorului agricol printr-o utilizare mai buna a resurselor umane si a factorilor de productie si indeplinirea standardelor nationale si a standardelor comunitare.

* Cine sunt solicitantii eligibili *

agricultura1 (1)Categoriile de beneficiari eligibili care pot primi fonduri nerambursabile sunt: persoana fizica; persoana fizica autorizata (infiintata in baza OUG nr. 44/16 aprilie 2008); intreprinderi individuale (infiintate in baza OUG nr. 44/16 aprilie 2008); intreprinderi familiale (infiintate in baza OUG nr. 44/16 aprilie 2008); societate in nume colectiv – SNC (infiintata in baza Legii nr. 31/1990, cu modificarile si completarile ulterioare); societate in comandita simpla – SCS (infiintata in baza Legii nr. 31/1990, cu modificarile si completarile ulterioare); societate pe actiuni – SA (infiintata in baza Legii nr. 31/1990, cu modificarile si completarile ulterioare); societate in comandita pe actiuni  – SCA (infiintata in baza Legii nr. 31/1990, cu modificarile si completarile ulterioare); societate cu raspundere limitata – SRL (infiintata in baza Legii nr. 31/1990, cu modificarile si completarile ulterioare); societate comerciala cu capital  privat (infiintata in baza Legii nr. 15/1990, cu modificarile si completarile ulterioare); societate agricola (infiintata in baza Legii nr. 36/ 1991); societate cooperativa agricola (infiintata in baza Legii nr. 1/2005); cooperativa agricola (infiintata in baza Legii nr. 566/2004), doar cu conditia ca investitiile realizate sa deserveasca interesele propriilor membri.

Solicitantul trebuie sa mai indeplineasca urmatoarele conditii: sa fie persoana fizica sau juridica romana cu capital privat; capitalul/actionariatul solicitantului eligibil poate fi atat integral din Romania, cat si mixt sau integral strain; sa actioneze in nume propriu; sa asigure surse financiare stabile si suficiente pe tot parcursul implementarii proiectului.

subventii-APIAIn cadrul acestei sesiuni de depunere a proiectelor, alocarea financiara se va face distinct pentru: Sectorul vegetal – 50 milioane euro, din care 40 milioane euro pentru achizitii de utilaje si 10 milioane euro pentru proiecte cu constructii montaj; Sectorul zootehnic – 50 milioane euro, din care 10 milioane euro pentru achizitii de utilaje si 40 milioane euro pentru proiecte cu constructii montaj.

Valoarea maxima eligibila a unui proiect este de: 125.000 euro pentru fermele de familie; 2.000.000 euro pentru indeplinirea standardelor; 2.000.000 euro pentru constructii-montaj, din sectorul zootehnic; 1.000.000 euro pentru constructii-montaj, din sectorul vegetal; 1.000.000 euro pentru achizitii de utilaje (echipamente), din sectorul zootehnic; 700.000 euro pentru achizitii de utilaje, din sectorul vegetal.

Facem precizarea ca proiectele se depun in perioada 20 mai – 18 iulie 2014. Originalul si o copie a Cererii de Finantare, impreuna cu formatul electronic (CD) si cu documentele in original (pentru care a atasat copii) se depun la Oficiul Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (OJPDRP) al judetului unde are loc implementarea proiectului, in cazul nostru fiind judetul Braila.

Advertisements

Posted on 20/05/2014, in Agricultura, Economie, Eveniment, Realitatea zilnica, Social and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: