26 mai 2014, termen limita pentru unele obligatii fiscale


Directia Finantelor Publice Braila

Directia Finantelor Publice Braila

* Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Galati informeaza contribuabilii asupra faptului ca, intrucat 25 mai 2014 este zi nelucratoare, pana luni, 26 mai 2014 inclusiv, trebuie depuse la organul fiscal competent, dupa caz, o serie de documentele *

Conducerea Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Galati anunta contribuabilii ca pana pe 26 mai 2014 trebuie sa depuna la organuil fiscal competent o serie de acte fiscale.

Este vorbe de urmatoarele documente:

– Notificarea privind aplicarea/incetarea aplicarii sistemului T.V.A. la incasare, formular 097.Se depune de catre persoanele impozabile inregistrate conform art.153 din Legea nr.571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru notificarea organelor fiscale cu privire la aplicarea sistemului T.V.A. la incasare sau cu privire la incetarea aplicarii acestui sistem in conditiile prevazute la art.134 indice 2 si art.156 indice 3 alin.(11) si alin.(12).

– Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat, formular 100 cu termen lunar pentru obligatiile bugetului de stat aferente lunii aprilie 2014.

– Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, formular 112 cu termen lunar pentru obligatiile bugetului de stat aferente lunii aprilie 2014.

– Declaratia privind veniturile realizate din Romania, formular 200.Se depune de catre persoanele fizice care, in anul 2013, au realizat in mod individual sau in asociere venituri din: cedarea folosintei bunurilor; activitati agricole pentru care venitul net se stabileste in sistem real;piscicultura, silvicultura, transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise; operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract, precum si orice alte operatiuni similare, altele decat cele cu instrumente financiare tranzactionate pe piete autorizate si supravegheate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare.

– Declaratia privind veniturile realizate din strainatate, formular 201.Se depune de catre persoanele fizice rezidente romane, cu domiciliul in Romania, si persoanele fizice care indeplinesc, pentru anul de raportare, conditia prevazuta la art.40 alin.(2) din Legea nr.571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, care in anul 2013 au realizat venituri din strainatate impozabile in Romania, ca urmare a desfasurarii unor activitati in strainatate, in conformitate cu prevederile art.90 alin.(3) din Legea nr.571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare si O.P.A.N.A.F. nr.52/2012, cu modificarile si completarile ulterioare.

– Declaratia privind venitul estimat/norma de venit, formular 220. Se depune de catre contribuabilii care, in anul anterior, au inregistrat pierderi si cei care au realizat venituri pe perioade mai mici decat anul fiscal, precum si cei care, din motive obiective, estimeaza ca vor realiza venituri care difera cu cel putin 20% fata de anul fiscal anterior.

– Declaratia privind veniturile din activitati agricole impuse pe baza de norme de venit,  formular 221. Se depune de catre persoanele fizice care realizeaza pana la data de 25.mai.2014, in mod individual, venituri din Romania, din activitati agricole provenind din: cultivarea produselor agricole vegetale; exploatarea pepinierelor viticole, pomicole si altele asemenea; cresterea si exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animala, in stare naturala.

– Declaratia privind veniturile estimate pentru asocierile fara personalitate juridica si entitati supuse regimului transparentei fiscale, formular 223. Se depune in conformitate cu reglementarile art.81 alin.(3) din Legea nr.571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, O.P.A.N.A.F. nr.52/2012, cu modificarile si completarile ulterioare.

– Declaratia privind veniturile sub forma de salarii din strainatate obtinute de catre persoanele fizice care desfasoara activitate in Romania si de catre persoanele fizice romane angajate ale misiunilor diplomatice si posturilor consulare acreditate in Romania, formular 224, pentru obligatiile aferente lunii aprilie 2014.

– Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual si deducerea cheltuielilor efectuate pentru economisirea in sistem colectiv pentru domeniul locativ, formular 230.Se completeaza si se depune de catre persoanele fizice care in anul 2013 au realizat venituri din salarii si asimilate acestora, conform prevederilor art.57 alin.(4) din Legea nr.571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, O.P.A.N.A.F. nr.52/2012, cu modificarile si completarile ulterioare.

– Decontul de taxa pe valoarea adaugata, formular 300, cu termen lunar pentru obligatiile bugetului de stat aferente lunii aprilie 2014.

–  Decontul special de taxa pe valoarea adaugata, formular 301, pentru contribuabilii inregistrati in scopuri de T.V.A.conform art.153 indice 1 din Codul Fiscal, in conformitate cu prevederile art.156 indice 3 Cod Fiscal si O.P.A.N.A.F. nr.30/2011.

– Declaratia privind taxa pe valoarea adaugata datorata de catre persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de T.V.A. a fost anulat conform art.153 alin.(9) lit.a) – e) din Codul Fiscal, formular 311.

– Declaratia privind sumele rezultate din ajustarea taxei pe valoarea adaugata, formular 307. Se depune in baza reglementarilor art.156 indice 3 Cod Fiscal si O.P.A.N.A.F. nr.2.223/2013.

– Declaratia recapitulativa privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare, formular 390 VIES, pentru obligatiile de declarare aferente operatiunilor desfasurate in luna aprilie 2014.

– Declaratia informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national, formular 394, pentru declararea operatiunilor desfasurate in lina aprilie 2014 de catre platitorii de T.V.A. cu perioada fiscala lunara.

Advertisements

Posted on 24/05/2014, in Eveniment, Finante, Realitatea zilnica, Social and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: