Primaria, invadata de solicitari pentru ANL-uri


simi* Edilul-sef Aurel Simionescu a declarat ca sute de familii si persoane singure solicita o locuinta in regim de inchiriere, de tip ANL * Este vorba de 400 de solicitari, iar numarul loc nu va fi acoperit decat pe jumatate * Asta ca urmare a faptului ca se lucreaza la Ansamblul ANL Brailita 3 *

Primarul municipiului Braila, Aurel Simionescu, a precizat, in binecunoscuta conferinta de presa pe care o sustine in fiecare zi de joi, ca pe adresa Primariei se afla inregistrate 400 de solicitari privind obtinerea unei locuinte, in regim de inchiriere, de tip ANL. Potrivit edilului-sef, doar jumatate din numarul acestora poate fi acoperit. Si asta ca urmare a faptului ca Ansamblul de locuinte ANL Brailita 3 este in lucru, urmand a fi gata in curand.

Avem in jur de 400 de solicitari. In fiecare an, ca sa eliminam alte discutii, in luna februarie am aprobat in sedinta de Consiliu Local Municipal tabelul cu persoanele solicitante, cu punctajele obtinute. In functie de cum apar locuintele, in ordinea punctajului respectiv, noi dam locuintele. Este posibil ca unele persoane sa primeasca mai repede locuintele, si un exemplu ar fi darea in folosinta a unui bloc cu garsoniere. Atunci cei care au cerut apartamente cu 2 – 3 camere trebuie sa mai astepte. Locuintele din Ansamblul Brailita 3 vor acoperi jumatate din cererile solicitate. Insa exista solicitari care nu prea au sansa. Daca a depus dosarul anul trecut si este o persoana singura cu studii medii, cererea va fi clasata pe o pozitie mai joasa a listei, pentru ca in frunte sunt cererile persoanelor cu studii superioare, casatorite, care au copii, aceste persoane putand cumula punctaj mare, de 62 – 63 de puncte”, a precizat Aurel Simionescu.

De asemenea, municipalitatea are in plan ca anul viitor sa reabiliteze cele 2 blocuri de la cazarma de la Ciocarlia, in imobil fiind realizate 60 – 70 de garsoniere si apartamente cu 2 camere.

Referitor la alte planuri ale administratiei locale privind sprijinirea medicilor specialisti care isi desfasoara activitatea la Spitalul Judetean de Urgenta Braila, Aurel Simionescu a spus ca se vrea intr-un timp cat mai scurt sa se inceapa lucrarile la cele doua cladiri care in trecut au functionat ca institutii de invatamant special. Totodata, primarul a mai subliniat ca nu vor fi prea mari probleme privind reabilitarea celor doua imobile, pentru ca acestea, la fel ca si cele de la cazarma, sunt pretabile a fi modernizate.

Advertisements

Posted on 29/05/2014, in Eveniment, Realitatea zilnica, Social and tagged , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: