Implementarea proiectului „Formarea unei atitudini pozitive”


Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Braila

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Braila

* Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Braila, in calitate de beneficiar, in parteneriat cu Asociatia C.I.D.I.E.D.D., S.C. Ceprohart S.A., Institutia Prefectului – judetul Braila, a implementat proiectul „Formarea unei atitudini pozitive” *

Joi, 29 mai 2014, incepand cu ora 10.30, la sediul S.C. CEPROHART S.A., a avut loc conferinta de lansare a proiectului „Formarea unei atitudini pozitive”.

Proiectul se deruleaza pe o perioada de 18 luni si beneficiaza de finantare din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritara 5 – “Promovarea masurilor active de ocupare”, Domeniul Major de Interventie 5.2 – „Promovarea sustenabilitatii pe termen lung a zonelor rurale in ceea ce priveste dezvoltarea resurselor umane si ocuparea fortei de munca”.

Valoarea totala eligibila a proiectului este 2.087.901,40 lei, din care 1.794.342,46 lei reprezinta valoarea eligibila a finantarii nerambursabile acordata din FSE. Obiectivul general consta in dezvoltarea resurselor umane si valorificarea potentialului aferent de forta de munca din spatiul rural al judetului Braila, prin intensificarea masurilor active de ocupare durabila si promovarea sanselor egale de acces pe o piata a muncii, moderna, flexibila si inclusiva.

Grupul tinta caruia i se adreseaza proiectul este constituit din 380 de persoane neocupate (persoane inactive, persoane in cautarea unui loc de munca, someri, persoane ocupate in agricultura de subzistenta) din judetul Braila, mediul rural Regiunea Sud – Est, din care: 130 persoane in cautarea unui loc de munca, 140 persoane inactive, 10 persoane ocupate in agricultura de subzistenta, 20 someri, 60 someri de lunga durata, 20 someri tineri.

Ca rezultate preconizate, se are in vedere ca, din randul acestor beneficiari de servicii de informare si consiliere profesionala, 235 persoane sa fie incluse in programe de formare profesionala, 200 vor fi certificate, iar din randul acestora vor obtine un loc de munca minim 36 persoane.

La acest eveniment au participat reprezentanti din partea autoritatilor publice locale, agentilor economici, beneficiarului si partenerilor implicati in implementarea proiectului.

Advertisements

Posted on 30/05/2014, in Eveniment, Realitatea zilnica, Social. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: