Actiuni pentru prevenirea criminalitatii


politisti-in-trafic-1* In perioada 30 mai – 1 iunie 2014, politistii braileni au desfasurat activitati pentru prevenirea faptelor antisociale si mentinerea climatului de ordine si siguranta publica, in municipiu si judet * Echipele angrenate in aceste actiuni au efectuat controale la 18 unitati de alimentatie publica, sali de jocuri mecanice si pariuri sportive, au legitimat 151 de persoane, 23 fiind controlate corporal sumar, si au oprit in trafic pentru control 40 de autovehicule * Politistii au constatat 110 contraventii, pentru care au aplicat sanctiuni in valoare totala de 31.030 lei, si au fost efectuate 61 de testari cu aparatul etilotest * De asemenea, pentru abaterile constatate, au fost ridicate in vederea suspendarii 9 permise de conducere si retras un certificat de inmatriculare *

Politistii rutieri, de ordine publica si de investigatii criminale, din cadrul politiei municipului, politiilor orasenesti si sectiilor de politie rurala, cu sprijinul jandarmilor, au actionat la discotecile, localurile cu program non-stop, pe strazile adiacente unitatilor de alimentatie publica, in targurile si oboarele organizate saptamanal, precum si pe arterele de circulatie din municipiu si judet, cu scopul de a preveni comiterea faptelor de violenta, a actelor ilegale de comert, a furturilor de pe tarabe, din buzunare, posete si genti, de a identifica bunurile provenite din furturi si de a reduce numarul accidentelor rutiere grave, produse ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie.

politist-intersectie1Echipele angrenate in aceste actiuni au efectuat controale la 18 unitati de alimentatie publica, sali de jocuri mecanice si pariuri sportive, au legitimat 151 de persoane, 23 fiind controlate corporal sumar, si au oprit in trafic pentru control 40 de autovehicule. Pe timpul desfasurarii activitatilor specifice, au fost constatate 21 de contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de 7.400 lei, conform prevederilor Legii nr. 61/1991 (republicata), pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, Legii nr. 12/1990 (republicata), privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, si O.U.G. nr. 195/2002 (republicata), privind circulatia pe drumurile publice.

In baza autorizatiilor de perchezitie domiciliara, emise de Judecatoria Braila, politisti de la Birourile Proximitate si Ordine Publica, Sectia 1 de Politie Rurala Braila si ofiteri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au efectuat perchezitii la doua puncte de lucru ale unei societati comerciale din Braila. La punctul de lucru din municipiu, cu profil crama, politistii au gasit intr-o magazie 16 peturi a cate 2 litri fiecare, etichetate, in care se afla un lichid alb – galbui cu miros de alcool, pentru care administratorul nu detinea documente legale de provenienta. De asemenea, la punctul de lucru din comuna Silistea, in hala de productie si in podul acestuia, politistii au gasit cantitatea de 457 litri de lichid cu miros specific de alcool, pentru care reprezentantul societatii nu a prezentat documente de provenienta. Intreaga cantitate de lichid, precum si o pompa de apa, 3 bucati furtun cauciucat, 87 de peturi a cate 2 litri, goale, 6 butoaie de 220 litri, goale, care prezentau miros specific de alcool, au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor. Vineri, intre 14.00 – 19.00, politisti de la Politia orasului Insuratei si Sectia 5 de Politie Rurala Viziru au actionat in oras si in comuna Baraganul, pentru prevenirea evaziunii fiscale si contrabandei, verificand si legalitatea transporturilor de marfuri. Politistii au efectuat controale la doua societati comerciale, au verificat in trafic 6 autovehicule de transport marfuri, au constatat 3 contraventii, pentru care au aplicat sanctiuni in valoare totala de 600 de lei, si doua infractiuni, conform prevederilor Legii nr. 86/2006, privind Codul Vamal al Romaniei, fiind ridicate in vederea confiscarii, peste 400 de pachete cu tigari. In urma unei perchezitii domiciliare, efectuate la locuinta si la sediul unei societati comerciale din comuna Baraganul, apartinand unei localnice de 44 de ani, politistii au depistat 393 de pachete cu tigari, unele fara timbre de accizare si altele de provenienta Republica Moldova, care urmau a fi valorificate. In cauza s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de contrabanda”, a declarat inspector principal de politie Jenel Sogor, purtator de cuvant al IPJ Braila.

* Traficul, supravegheat la sange de oamenii legii *

politiaEfective de politisti din cadrul Serviciului si Biroului Rutier, politiilor orasenesti si sectiilor de politie rurala au desfasurat actiuni pe arterele de circulatie din municipiu si pe drumurile nationale din judet, pentru combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectarii vitezei de deplasare si al consumului de alcool, precum si pentru disciplinarea pietonilor care traverseaza prin locuri nepermise.

Politistii au constatat 110 contraventii, pentru care au aplicat sanctiuni in valoare totala de 31.030 lei, si au fost efectuate 61 de testari cu aparatul etilotest. De asemenea, pentru abaterile constatate, au fost ridicate in vederea suspendarii 9 permise de conducere si retras un certificat de inmatriculare.

Vineri, 30 mai 2014, politisti de la Biroul Proximitate si Ordine Publica, din cadrul Politiei Municipiului, au actionat in zona a 9 unitati de invatamant, pentru prevenirea absenteismului scolar, prevenirea si combaterea infractiunilor stradale si mentinerea unui climat de siguranta civica. Politistii au efectuat controale la 4 societati comerciale, situate in apropierea unitatilor de invatamant, si au identificat doi elevi care absentau de la cursuri, fiind atentionati cu privire la modul de comportare. In cadrul acestei actiuni au fost consiliati 3 elevi si controlati 9 paznici sau agenti de paza angajati la scolile verificate. De asemenea, politistii au purtat discutii cu 9 factori de conducere ai scolilor si au constatat o contraventie, pentru care au aplicat sanctiune in valoare de 300 de lei”, a mai spus purtatorul de cuvant de la IPJ Braila.

Advertisements

Posted on 02/06/2014, in Eveniment, Infractional, Realitatea zilnica, Social and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: