Politistii – inconjurati de copii in ziua de 1 iunie


* Pentru marcarea Zilei Internationale a Copilului, Inspectoratul de Politie Judetean Braila a desfasurat, la sfarsitul saptamanii trecute, o serie de activitati preventive, menite sa reduca riscul de victimizare in randul acestei categorii vulnerabile de populatie si sa-i antreneze pe elevi in situatii de viata in care sa-si verifice cunostintele si deprinderile dobandite pe parcursul anului scolar *

Seria activitatilor dedicate copiilor a debutat vineri, 30 mai 2014, cu intalniri pe care politisti din cadrul Serviciului Rutier, ai compartimentului Analiza si Prevenirea Criminalitatii si ai Politiei orasului Ianca le-au avut cu elevi de gimnaziu din municipiul Braila si liceeni din orasul Ianca.

Inca de la primele ore ale zilei, politistii rutieri au organizat patrule scolare formate din elevi ai unitatilor de invatamant din municipiul Braila, pentru ca acestia sa-si insuseasca regulile de circulatie si sa-si formeze deprinderi corecte de comportament rutier, astfel incat sa nu fie implicati in accidente care i-ar putea costa sanatatea si chiar viata. Lectiile de educatie rutiera au continuat in incinta Promenada Mall Braila, beneficiari fiind, de aceasta data, elevi de la Scoala Gimnaziala „Fanus Neagu”. Copiii au fost intampinati aici de politisti din cadrul  Serviciului Rutier si ai compartimentului Analiza si Prevenirea Criminalitatii, care le-au reamintit principalele reguli pe care trebuie sa le respecte atunci cand se deplaseaza pe drumurile publice, in calitate de pietoni sau pasageri in autovehicule, pentru a nu fi implicati in evenimente cu urmari nedorite.

IMG_0212Politistii au accentuat importanta traversarii strazii doar prin locurile permise si a purtarii centurii de siguranta si le-au reamintit semnificatia marcajelor si indicatoarelor rutiere pe care trebuie sa le respecte in deplasarile lor. Discutiile au fost animate de un clovn, care, intr-o maniera jucausa, i-a antrenat pe copii in rezolvarea unor situatii cu care s-ar putea intalni in trafic. In ultima parte a activitatii, elevii si-au exersat imaginatia, talentul si cunostintele in cadrul unui concurs de desene pe teme rutiere, iar efortul lor a fost rasplatit la final cu premii dulci. Un alt gen de manifestari dedicate copiilor a avut loc in orasul Ianca. Aici, politisti din cadrul compartimentului Analiza si Prevenirea Criminalitatii si Politiei orasului Ianca, alaturi de reprezentanti si voluntari ai Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Braila, au participat la un „Mars al Tigarii”, organizat si desfasurat impreuna elevii celor doua licee – „Constantin Angelescu” si „Nicolae Oncescu”- din orasul Ianca, in cadrul unui proiect educational mai amplu, „Zilele Sigurantei”. Activitatea a avut drept scop constientizarea, indeosebi de catre minori, a efectelor nocive ale fumatului si in cadrul acesteia elevii participanti s-au deplasat, alaturi de oamenii legii, pe o artera de circulatie din oras, purtand bannere cu mesaje antitutun realizate de ei. La final, in Casa de Cultura a orasului Ianca au fost rostite mesaje care sa descurajeze fumatul si a fost tinut un moment de reculegere in memoria persoanelor ucise de tutun”, a declarat inspector principal de politie Jenel Sogor, purtator de cuvant al IPJ Braila.

De asemenea, in ziua de 1 iunie, politistii de la Serviciul Rutier au participat la manifestarile organizate de Primaria Muncipiului Braila, sub sloganul ”Pe aripile copilariei”. In cadrul acestora, au fost organizate ateliere de lucru si de prezentare a tehnicii politistilor, in doua dintre locurile publice aglomerate ale municipiului Braila.

Advertisements

Posted on 02/06/2014, in Eveniment, Infractional, Realitatea zilnica, Social and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: