Este de bine: Romania a fost recunoscuta cu risc neglijabil iin privinta bolii vacii nebune


campanie-vaccinare-antrax* Organizatia Internationala pentru Epizootii  (OIE) a acordat de curand tarii noastre certificatul prin care se confirma oficial acest statut *

La inceputul acestei saptamani, Vladimir Manastireanu, presedintele Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, a anuntat ca Romaniei i-a fost recunoscut oficial statutul de tara cu risc neglijabil in privinta bolii vacii nebune, statut confirmat printr-un certificat emis in acest sens de Organizatia Internationala pentru Epizootii.

Vladimir Manastireanu, presedintele Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, a precizat:

Saptamana trecuta, in cadrul OIE, i-a fost inmanat Romaniei, in premiera, certificatul prin care se recunoaste statutul de tara cu risc neglijabil pentru encefalita spongiforma bovina, respectiv boala vacii nebune. Acest certificat arata ca tot ceea ce facem in Romania in sectorul sanitar-veterinar are rezultate pozitive pentru siguranta cetateanului si asigurarea sanatatii animale.

La randul sau, Cristian Donciu, directorul aceleiasi institutii, a precizat ca obtinerea acestui certificat, care reprezinta standardul de top pe care organizatia il emite, este rezultatul a sapte ani de munca, in care medicii veterinari au efectuat analize si au completat chestionare pentru a convinge reprezentantii organizatiei internationale ca riscul aparitiei encefalitei spongiforme in Romania este unul foarte redus.

Organizatia Internationala pentru Epizootii are trei standarde privind evolutia bolii vacii nebune, primul fiind standard nedeterminat, cel de-al doilea  standard controlat, iar cel de-al treilea, cel mai avansat, standard neglijabil. Din cele 178 de state membre ale organizatiei, doar 25 au standardul de risc neglijabil la fel ca al Romaniei, 20 au risc controlat, iar restul tarilor risc nedeterminat. 

Advertisements

Posted on 04/06/2014, in Agricultura, Economie, Eveniment, Realitatea zilnica, Social and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: