Forum cu tema „Marii contribuabili”


anaf* In perioada 4 – 6 iunie 2014, Agentia Nationala de Administrare Fiscala organizeaza la Bucuresti, in colaborare cu Organizatia Intra – Europeana a Administratiilor Fiscale (I.O.T.A.), forumul cu tema „Marii contribuabili” * Forumul se bucura de participarea a 47 de delegati straini din cadrul a 27 de state membre I.O.T.A. *

Evenimentul este de natura tehnica si se adreseaza exclusiv functionarilor din cadrul autoritatilor fiscale membre I.O.T.A. ce isi desfasoara activitatea in domeniul de administrare a marilor contribuabili. Scopul forumului este de a oferi participantilor posibilitatea de a analiza diverse abordari si experiente nationale referitoare la administrarea marilor contribuabili si de a realiza schimb de bune practici privind metodele utilizate, solutiile juridice aplicate si masurile folosite pentru imbunatatirea conformarii voluntare in sectorul marilor contribuabili.

Principalele obiective vizate prin organizarea acestui eveniment sunt: crearea unei retele internationale de experti care sa analizeze aspectele de actualitate referitoare la administrarea marilor contribuabili printr-un schimb direct de informatii, cunostinte specifice si experiente nationale; identificarea si analiza riscurilor generale si specifice in domeniul marilor contribuabili, precum si modalitatile de solutionare a acestora; imbunatatirea cunostintelor functionarilor publici cu privire la posibilitatile de utilizare a noilor tehnici si tehnologii in folosul contribuabililor si administratiilor fiscale.

Lucrarile vor fi deschise de catre domnul Ionut Misa, director general al Directiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili iar in cadrul forumului vor participa specialisti ai aceleasi directii generale.

Reprezentantii A.N.A.F. vor prezenta experienta nationala in domeniu, respectiv modul de organizare a structurii dedicate administrarii marilor contribuabili, criteriile de selecție ale marilor contribuabili, rezultatele si obiectivele aferente activitatiilor de administrare a veniturilor statului si inspectie fiscala.

Prin intermediul evenimentului, Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili va avea o mai buna cunoastere a celor mai recente abordari si tehnici legate de administrarea si controlul marilor contribuabili de la nivelul regiunii europene. Totodata, evenimentul va contribui la consolidarea relatiilor directe ale Directiei Generala de Adminsitrare a Marilor Contribuabili cu structurile omologe din cadrul statelor membre I.O.T.A. In egala masura, prin organizarea forumului la Bucuresti, A.N.A.F. isi intareste pozitia ca membru in cadrul organizatiei si  imaginea la nivel international.

IOTA este o organizatie interguvernamentala non-profit a carei misiune este de a oferi membrilor sai asistenta cu privire la aspecte legate de administrarea fiscala, de a promova cooperarea intre administratiile fiscale din regiunea Europei si de a sustine dezvoltarea acestora in functie de necesitatile lor individuale. Rolul important al organizatiei in contextul fiscal european este evidentiat de interesul manifestat de statele europene, numarul de membri ai organizatiei fiind in prezent de 46.

Romania are calitatea de membru al Organizatiei Intra-Europene a Administratiilor Fiscale, incepand cu anul 1998, in baza Legii nr. 186/1998. Calitatea de membru al acestei organizatii internationale constituie un castig de imagine pentru administratia fiscala romaneasca, contribuind la imbunatatirea reprezentarii acesteia pe plan international.

Advertisements

Posted on 04/06/2014, in Economie, Eveniment, Finante, Realitatea zilnica and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: