Investitiile nete in agricultura au scazut cu 1,8% in primul trimestru din 2014


investitii agricultura* Investitiile nete in agricultura Romaniei au fost de 606,4 milioane de lei in primul trimestru din 2014, in scadere cu 11,2 milioane de lei (1,8%) fata de aceeasi perioada a anului trecut, se arata intr-un comunicat de presa al Institutului National de Statistica (INS) *

Agricultura ramane a patra ramura economica din Romania in ceea ce priveste volumul investitiilor nete, cu o pondere de 5,4% din totalul investitiilor nete in economia nationala realizate in primul trimestru din 2014 si care se cifreaza la 11,2 miliarde de lei.

Principala ramura economica din punct de vedere al investitiilor nete ramane industria (43,5%), urmata de comert si servicii (35,6%) si de constructii (13,8%). Investitiile nete in economia romaneasca au scazut cu 7,4% in primul trimestru din 2014, pana la 11,2 miliarde de lei. Desi agricultura a inregistrat un regres de 2% al investitiilor nete in primele trei luni ale anului, ponderea in volumul total al investitiilor a crescut, de la 5%, la 5,4%. Acest lucru se datoreaza scaderii investitiilor nete in economia Romaniei cu 7,4%, de la 12,3 miliarde de lei, in primele trei luni din 2013, la 11,2 miliarde de lei, in primul trimestru din 2014.

In comunicatul de presa al INS se precizeaza:

Investitiile nete (noi) reprezinta cheltuielile destinate crearii de noi mijloace fixe, dezvoltarii, modernizarii si reconstructiei celor existente, precum si valoarea serviciilor legate de transferul de proprietate asupra mijloacelor fixe existente si al terenurilor preluate cu plata de la alte unitati. 

Advertisements

Posted on 05/06/2014, in Agricultura, Economie, Eveniment, Realitatea zilnica, Social and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: