Orice transport de lemn, urmarit cu ajutorul unui soft


transport lemne* Transporturile de masa lemnoasa de la plecarea din padure si pana la export vor fi urmarite cu ajutorul unui software * Programul a fost achizitionat cu ajutorul Bancii Mondiale in anul 2008 si permite urmarirea in timp real a transabilitatii lemnului din paduri *

Premierul Victor Ponta a glumit in sedinta de Guvern precizand ca „dupa lupte seculare”, se poate pune in practica acest proiect. La randul ei, Doina Pana a confirmat ca programul urmareste traseul camionului cu lemne din padure si pana la iesirea din tara sau pana la prelucrare.

Doina Pana, ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, a explicat:

Este o veste foarte buna pentru padurile romanesti si o veste foarte proasta pentru cei care s-au ocupat cu taierile ilegale, in sensul ca un soft existent din 2008, prin Banca Mondiala, care urmarea trasabilitatea lemnului din padure pana la destinatarul final, insa pana in 15 a lunii viitoare, l-am extins si permite urmarirea in timp real a drumului lemnului, incepand din momentul in care pleaca camionul din padure si pana cand iese din tara sau este in stadiu de mobila.

Ministrul a apreciat ca extinderea programului va conduce la “eradicarea drastica” a taierilor ilegale din paduri, iar ministrul Mediului, Attila Korodi, a sustinut si el ca, astfel, infractionalitatea va scadea.

Advertisements

Posted on 05/06/2014, in Agricultura, Economie, Eveniment, Realitatea zilnica, Social and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: