Pretul pentru soia, in crestere pe fondul scaderii rezervelor


soia* Preturile pentru soia au crescut luni din cauza estimarilor traderilor legate de o reducere a rezervelor * Pentru soia cu livrare in luna iulie, pretul a crescut luni cu 20 de centi pana la nivelul de 545,64 de dolari tona *

Estimarile saptamanale ale guvernului cu privire la exporturile de soia au fost peste nivelul preconizat de traderi, a declarat Mike Zuzolo, presedintele unei companii de analiza si consultanta in Agricultura in Atchison, Kansas. Rezervele de soia boabe sunt in scadere in conditiile in care cererea pentru faina de soia, folosita pentru alimentatia animalelor, continua sa creasca, desi productia din SUA ramane la un nivel stabil, a spus el. Preturile pentru soia au crescut cu 15% in acest an.

Mike Zuzolo a declarat:

Rezultatele Departamentului de Stat pentru Agricultura din SUA au determinat comerciantii sa renalizeze nivelul rezervelor inaintea noilor recolte din toamna.

Pretul pentru porumbul cu livrare in iulie a scazut cu sase centi la 187,79 de dolari tona, iar in cazul graului pana la 248,02 de dolari tona.

Guvernul american a estimat o productie mondiala de 299,8 milioane de tone, in crestere cu 5,6 la suta. Specialistii din cadrul companiei Oil World au evaluat productia braziliana de soia din acest an la 89,5 milioane tone si au revizuit in scadere previziunea de productie a Argentinei pana la un total de 54 milioane tone, din cauza conditiilor climatice. Stocurile mondiale la sfarsitul sezonului 2013-2014 ar putea totaliza 79,2 milioane tone, in crestere cu 26% fata de anul anterior.

Advertisements

Posted on 05/06/2014, in Agricultura, Economie, Eveniment, Realitatea zilnica, Social and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: