Programul de locuri de munca subventionate va debuta in iulie


locuri munca subventionate* Startul programului de locuri de munca subventionate se va da in luna iulie a acestui an, dupa cum a anuntat Florin Jianu, ministrul delegat pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism *

Florin Jianu, ministrul delegat pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism a subliniat ca antreprenorii pot beneficia timp de sase luni de subventii de 900 de lei net si 1.300 de lei net la angajarea absolventilor de licee si universitati din 2014.

Florin Jianu, ministrul delegat pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism, a declarat:

In iulie dam drumul Programului de locuri de munca subventionate, pentru absolventii anului 2014. Din fonduri europene, prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), se va aloca o subventie lunara, pentru o perioada de minimum sase luni si maximum 12 luni, in valoare neta de 900 de lei pentru cei care termina liceul si 1.300 de lei pentru cei care termina facultatea. In general, dorim sa cream programe simple, implementabile, pentru a le da posibilitatea firmelor deja infiintate, dar si tinerilor antreprenori, sa creeze noi locuri de munca in Romania.

Ministrul a reamintit ca tinerii care vor sa devina antreprenori au la dispozitie si alte programe pentru a-i sprijini in aceste demersuri.

Florin Jianu a completat:

Politicile pe care le voi sustine in perioada urmatoare vor fi antreprenoriale eminamente, deoarece si eu am fost antreprenor si stiu care sunt nevoile acestei categorii. Pentru tinerii care doresc sa devina antreprenori, le reamintesc ca in Romania functioneaza deja „Programul intreprinzatorului debutant”, prin care se acorda o serie de facilitati la infiintarea firmei. De exemplu, nu se percep taxe la inscrierea firmei la Registrul Comertului, iar tinerii intreprinzatori pot obtine imprumuturi in conditii deosebit de avantajoase.

Autoritatile pun la bataie 40 de milioane de euro din fonduri europene pentru a sustine angajarea tinerilor absolventi si activitatea companiilor mici si mijlocii. Proiectele vor putea fi incarcate in sistemul informatic Action Web incepand cu data de 6 iunie 2014, ora 10.00, pana la data de 11 iunie 2014, ora 16.00. Angajatorii care vor beneficia de aceste subventii vor fi obligati sa mentina posturile nou create o perioada de timp cel putin egala cu cea pentru care au incasat subventia. Firmele vor fi obligate sa mentina postul nou infiintat si nu persoana angajata initial. Numarul maxim orientativ de posturi care vor face obiectul subventionarii, in functie de categoria in care se incadreaza beneficiarul schemei de minimis, este: pentru microintreprinderi – 3 locuri de munca; pentru intreprinderi mici – 7 locuri de munca; pentru intreprinderi mijlocii – 15 locuri de munca.

Subventiile aferente salariilor tinerilor absolventi vor fi acordate lunar. In acelasi timp, companiile care vor angaja absolventi vor fi obligate sa realizeze un plan educational pentru fiecare persoana nou angajata pentru a proba demersul procesului educational aferent invatarii la locul de munca.

Advertisements

Posted on 05/06/2014, in Agricultura, Economie, Eveniment, Social and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: