Scaderea TVA la legume, fructe, produse bio si carne se discuta cu FMI


produse bio* Pe lista discutiilor dintre delegatia Fondului Monetar International (FMI) si Guvern se afla si reducerea TVA la legume, fructe, produse bio si carne, pe termen mediu, a declarat consilierul premierului, Cristian Socol *

In plus, Executivul incearca sa obtina aprobarea pentru reducerea contributiilor sociale de la 1 iulie. Banii pentru reducerea CAS vor veni din taxa pe stalpi, dar si din imbunatatirea colectarii la bugetul de stat, a declarat Cristian Socol.

Declaratia consilierului premierului, vine dupa ce, in urma cu o saptamana, ministrul Finantelor, Ioana Petrescu declara ca tema reducerii TVA la alte produse nu va fi abordata in discutiile cu FMI pentru ca trebuie analizat impactul masurii la paine.

Ioana Petrescu a explicat:

Cifrele pe primele trei luni arata bine, insa nu aș extrapola rezultatele deoarece ceea ce s-a intamplat in 3 luni poate fi o intamplare.

Atat producatorii din industria carnii, cat și cei din segmentul agriculturii ecologice au cerut in repetate randuri scaderea TVA la 5% pentru aceste produse. Patronatele din industria carnii au trimis o scrisoare deschisa catre FMI, in care solicita acordul pentru reducerea TVA la carne si produse din carne de la 24% la 5%, argumentand ca masura ar urma sa combata evaziunea fiscala din domeniu, estimata la 450 de milioane de euro.

O Misiune a Fondului Monetar Internațional se afla la București, in perioada 2 – 16 iunie, pentru a treia evaluare a acordului stand-by de tip preventiv. Vizita FMI are loc impreuna cu cea a echipelor Comisiei Europene și a Bancii Mondiale.

Advertisements

Posted on 05/06/2014, in Agricultura, Economie, Eveniment, Realitatea zilnica, Social and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: