Situatie neclara cu PNL – Nici in caruta, nici in teleguta


boboc si varga* Conducerea Partidului National Liberal Braila a declarat ca niciunul dintre consilieri nu va parasi posturile pe care le ocupa in Consiliul Local Municipal si Consiliul Judetean, atat timp cat nu s-a primit nicio directiva clara de la centru privind modalitatea si conditiile care se impun pentru a fuziona cu Partidul Democrat Liberal Braila * Cu toate ca a fost intrebat in repetate randuri despre ceea ce vor face, liderul liberalilor braileni, Catalin Boboc, nu a dat un raspuns concret, fiind rezervat in declaratii * Acesta a sustinut sus si tare ca toti consilierii vor continua sa duca mai departe proiectele incepute, precum si altele pentru bunastarea cetatenilor urbei noastre *

Totul este intr-o ceata profunda. Nu se stie exact in ce conditii Partidul National Liberal va fuziona cu cel Democrat Liberat. Cel putin asa sustine liderul liberalilor braileni, Catalin Boboc, care a declarat ieri ca lucrurile sunt foarte simple, avand in vedere ca PNL-ul a parasit guvernarea trecand in opozitie, deoarece se doreste crearea unei forte destul de puternica pentru a se opune puterii.

boboc PNL

Catalin Boboc, presedintele PNL Braila, a declarat:

Romania avea nevoie de o astfel de incercare, in momentul de fata, si speram ca ea sa se materializeze. Daca de ani de zile pe partea stanga a esicherului politic, in ceea ce priveste electoratul de stanga, PSD alearga cam singur, de cealalta parte, dreapta a fost faramitata, iar acest proiect trebuie sa il salutam. Vom vedea cum decurg lucrurile si incercam pe cat posibil sa nu privim lucrurile de la mic la mare, ci sa pornim cu lucrurile importante, cu scopul pe care il are aceasta discutie referitor la noua constructie. Si anume, acela de a deveni un partid sau o formatiune puternica, capabila sa se opuna politic socialistilor.  Din punct de vedere al situatiei din judetul nostru, lucrurile sunt foarte clare, simple. Avem niste oameni care ne reprezinta in administratie si fac isi treaba buna. Consideram ca acesti oameni pot sa continue ceea ce au inceput. Ei sunt parte in actiunea politica si sunt convins ca in privinta unor pareri exprimate de cei de la PDL, in cazul in care noi vom continua, vor fi la fel de incantati, ca si noi, sa avem niste varfuri de lance in administratia locala.

Referitor la pastrarea actualelor pozitii pe care consilierii le ocupa in Consiliul Local Municipal si cel Judetean, Catalin Boboc a precizat ca liberalii isi doresc o majoritate in orice configuratie, cu care in CLM si CJ, oamenii care ii reprezinta sa poata sa aiba un cuvant de spus, sa poata sustine proiecte.

Catalin Boboc a spus:

In momentul acesta, configuratia celor doua consilii nu permite prea mari modificari, in sensul ca oamenii care ne reprezinta nu trebuie sa stea acolo pe niste scaune inchisi intr-un birou fara sa aiba activitate, ci din contra, trebuie ca tot ceea ce ei afla de aici de la partid, de la oamenii cu care se intalnesc, tot ceea ce gandesc in legatura cu administratia, sa promoveze. Pentru a putea sa promovezi si nu doar sa vorbesti despre niste intentii si idei iti trebuie niste voturi. Un lucru nu avem sigur si anume o alianta cu PSD-ul. Nu renuntam la angajamentul nostru, ca partid politic, de a ne sustine oamenii si proiectele noastre. Obligatia noastra, ca si lideri ai partidului, este de a cauta, pentru oamenii care ne reprezinta in administratia publica si pentru proiectele lor, majoritati si sustinere politica. Nu vom renunta atat timp cat voturile colegilor de la PSD sunt utile pentru proiectele si oamenii nostri. La fel, in masura in care voturile noastre sunt utile pentru proiectele serioase si importante pentru comunitatea braileana din partea PSD, noi le vom acorda.

Vazand ca totul se discuta in ambiguu, deputatul Vasile Varga a intervenit spunand ca la nivel de Consiliu Local Municipal, Partidul Social Democrat nu are nevoie de cei 4 consilieri liberali, lucru care se intampla si in CJ, unde sunt 5 consilieri, pentru a face o majoritate.

 varga

Vasile Varga a declarat:

In momentul in care noi am participat la alegerile din 2012, am inscris pe lista niste oameni care au devenit consilieri si care ii reprezinta pe toti locuitorii acestui oras si judet. Atunci cand a existat Alianta Social Liberala, cand am considerat ca unele proiecte nu pot fi introduse pe ordinea de zi sau ca nu sunt bune pentru populatia municipiului Braila, noi am votat impotriva si am dat explicatii pertinente in legatura cu pozitia noastra de a nu fi de acord cu respectivele proiecte. Astazi daca am solicita retragerea noastra din CLM nu este vorba decat de personele care ocupa functia de viceprimar si vicepresedinte al CJ, cativa viceprimari in judet. Noi discutam acum de o alinata care nu se stie cum va fi prin fuziune sau absorbtie sau deloc. Dar cred ca se va face pentru este firesc sa fie si un partid de dreapta, pentru ca sunt multe partide de stanga. Daca se ia o hotarare de la centru si se spune ca s-a decis ca nu se mai ocupe functiile din CLM si CJ, nici nu mai stam la discutii. O facem singuri. PSD Braila nu vrea ca noi sa ne retragem pentru ca se lucreaza in interesul comunitatii foarte bine.

Daca in legatura cu fuziunea PNL – PDL nu se stie clar cum va fi, liberalii braileni au pus in sfarsit punctul pe “i”: noua formatiune care va aparea va purta denumirea si sigla Partidului National Liberal, in caz contrar lucrurile nu se vor concretiza deloc. Daca nu pana nu demult deputatul Vasile Varga si democrat liberalul Alexandru Nazare isi aruncau sageti care mai de care taioase, iata ca acum acestia se inteleg de minune, intalnirile lor fiind aproape saptamanale, lucru subliniat de Vasile Varga care il considera pe Nazare a fi un baiat educat si ca nu are nicio problema cu acesta din urma.

Advertisements

Posted on 07/06/2014, in Administratie, Eveniment, Politica, Realitatea zilnica, Social and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: