De Rusalii, politistii braileni supravegheaza traficul rutier


Patrula de Politie* In aceasta perioada, cu ocazia sarbatoririi Rusaliilor, pentru a asigura un trafic rutier sigur, peste 30 de politisti rutieri actioneaza, in fiecare zi, pe arterele de circulatie din municipiul si judetul nostru * Pentru prevenirea si combaterea depasirii vitezei legale de deplasare, politistii folosesc 11 aparate radar, iar participantii la trafic sunt sfatuiti sa adopte o maniera de condus preventiva si sa respecte regulile de circulatie si indicatiile politistilor rutieri * 

In perioada 7 – 9 iunie 2014, cu ocazia sarbatoririi Rusaliilor, pentru prevenirea accidentelor rutiere, politistii braileni se afla pe drumurile nationale si europene, acordandu-se atentie sporita si iesirilor din municipiul nostru. Astfel, politistii rutieri actioneaza pe 6 tronsoane de drumuri nationale si europene si utilizeaza in medie, zilnic, 11 mijloace auto, toate dotate cu aparate radar. Totodata, politistii acorda o atentie deosebita prevenirii accidentelor produse pe fondul conducerii autovehiculelor sub influenta alcoolului.

Pentru o calatorie cu autovehiculul in siguranta, politistii braileni recomanda conducatorilor de autovehicule urmatoarele:

politisti-in-trafic-1 * Adoptati o maniera prudenta de conducere, fara bruscarea comenzilor vehiculelor, efectuati fiecare manevra doar dupa o temeinica asigurare si evitati efectuarea depasirilor care, in conditiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase.

* Nu va urcati la volan, daca ati consumat bauturi alcoolice! Pe langa posibilitatea producerii unui accident rutier, soferii care conduc sub influenta bauturilor alcoolice trebuie sa stie ca risca si inchisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sanctiunea prevazuta de lege pentru cei depistati in trafic cu o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange. De asemenea, pe timpul cercetarii, permisul este retinut fara drept de circulatie.

* Respectati regimul legal de viteza, intrucat viteza excesiva si cea neadaptata la conditiile meteo, de drum sau trafic, reprezinta principalul factor generator al accidentelor rutiere in Romania.

* Circulati cu viteza adaptata permanent conditiilor concrete din trafic, in special cand se circula in coloana. De asemenea, pentru un plus de siguranta, se impune si marirea distantei in mers intre vehicule.

* Respectati-va partenerii de drum, pastrati-va calmul si nu uitati politetea rutiera!

politisti in patrula* Oboseala la volan este extrem de periculoasa. Este de ajuns o singura fractiune de secunda, moment in care pot aparea atipirea si, implicit, pierderea controlului vehiculului. De aceea, la primele semne de oboseala (stare de moleseala, clipire frecventa, incetosarea privirii) trebuie sa intrerupeti calatoria si sa parcati autovehiculul intr-un loc sigur (de preferat o parcare amenajata). Odihniti-va pana la refacerea totala a capacitatilor psiho-motorii necesare conducerii in siguranta.

* Luminile de intalnire sa fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri. Atentie deosebita necesita si sistemul de ventilatie-dezaburire a parbrizului si luneta masinii care trebuie sa functioneze foarte bine.

* Si pietonilor li se recomanda sa-si sporeasca atentia, sa evite pe cat posibil folosirea partii carosabile, mai ales dupa lasarea intunericului si in conditii de vizibilitate redusa, sa se asigure temeinic inaintea traversarii drumurilor si sa procedeze la efectuarea acesteia numai dupa ce sunt siguri ca se poate face in conditii de siguranta.

* Atunci cand, in calitate de pasageri, in autovehicul se regasesc copii sau batrani, este recomandabil ca acestia sa fie protejati de razele directe ale soarelui.

* In cazul in care autovehiculul a fost stationat la soare, inainte de plecarea la drum, porniti instalatia de climatizare pentru realizarea unui confort termic necesar conducerii in siguranta a unui autovehicul.

* Inainte de plecarea la drum este necesara verificarea starii tehnice a autovehiculului si, in special, a presiunii in pneuri, gradul de imbatranire si uzura al acestora si al racordurilor, precum si verificarea instalatiei de climatizare.

Advertisements

Posted on 09/06/2014, in Eveniment, Infractional, Realitatea zilnica and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: