Oficiul APDRP Braila se desfiinteaza. Va fi o coordonare la nivel regional


APIA Braila

APIA Braila

* Este vorba de un proces de reorganizare, in urma caruia atributiile agentiei vor fi preluate de Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale, organism nou infiintat, cu atributii extinse fata de Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit *

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a demarat un proces de reorganizare a unor agentii din subordine, primul organism vizat fiind Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP). Conform unui proiect de ordonanta de urgenta, agentia urmeaza a fi dsfiintata, concomitent cu infiintarea Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale, care ii va prelua integral atributiile. Reorganizarea este motivata prin faptul ca in perioada 2014 – 2020 Romania va fi beneficiara unor importante alocari financiare de la Uniunea Europeana, fapt ce impune luarea tuturor masurilor necesare pentru a asigura o capacitate ridicata de absorbtie a acestor fonduri.

Noua Agentie va avea in componenta  8 centre regionale pentru finantarea investitiilor rurale, fara personalitate juridica, la care vor fi arondate judetele constituite in regiunile de dezvoltare rurala, cu exceptia Centrului Regional pentru Finantarea Investitiilor Rurale 8 Bucuresti-Ilfov, care are arondate judetele Ilfov, Calarasi si Ialomita, precum si municipiul Bucuresti. Centrele regionale, printre care si Centrul Regional de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit 2 Sud-Est Constanta din care face parte Oficiul APDRP Braila, urmeaza a fi conduse de un director general adjunct si de un director, numiti prin decizia directorului general, pe baza de examen sau concurs, in conditiile prevazute de lege.

Agentia nou infiintata va avea ca principala atributie implementarea tehnica, in conditiile delegarii de functii de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Autoritatea de Management pentru Programul National de Dezvoltare Rurala, precum si implementarea financiara FEADR prin Programul National de Dezvoltare Rurala pentru perioada 2014 – 2020. Totodata, agentia va prelua atributiile ce decurg din functiile de implementare tehnica, plata si monitorizare pentru Programul National de Dezvoltare Rurala 2007 – 2013 si atributiile de raportare, recuperare debite, precum si cea de monitorizare ex-post a Agentiei pentru Programul SAPARD.

Advertisements

Posted on 09/06/2014, in Agricultura, Economie, Social and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: