Modificari in PNDR 2014 – 2020: Sprijin pentru tineri


PNDR* Profitand de prezenta ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, i-a sugerat sa incerce, prin unirea tuturor factorilor si a persoanelor cu functii decizionale, acordarea competentelor acelor persoane care vor sa contribuie ca agricultura sa prospere *

Gheorghe Bunea Stancu a zis:

Va cer ca alocarile din perioada 2014 – 2020 sa fie orientate mai mult decat de obicei catre industria alimentara. Sa nu mai exportam produse in starea lor, ci sa recoltam produse semifinite sau chiar finite. Acest lucru nu este doar pentru Braila, ci si pentru toti care vor sa faca ceva pentru agricultura, deoarece tot mai multe personae se indreapta catre acest sector.

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, a mentionat ca in legatura cu finantarile acordate prin intermediul Programului National de Dezvoltare Rurala s-au facut o serie de modificari. Una dintre ele face referire la faptul ca nu se vor mai face discriminari in functie de varsta. In felul acesta, se vrea ajutarea tinerilor care vor sa se implice in sectorul agricol.

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, a declarat:

Tinerii sunt foarte importanti si eu cred ca prin PNDR 2014, prin Politica Agricola Comuna 2014 – 2020, ei sunt rasfatatii acestor noi masuri care s-au adoptat. Cu toate acestea, am luat decizia ca in viitorul prin PNDR sa nu mai facem distinctia intre tineri pana in 40 de ani si cei care lucreaza in agricultura care au peste 40 de ani, prin punctaj. Vom face diferenta, probabil, printr-o cota de co-finantare mai mica, pe care o vor avea tinerii fermieri, dar nu vom mai da un punctaj suplimentar pentru cei care au pana in 40 de ani, pentru ca din pacate, acest lucru a dus la numeroase neplaceri, foarte multi au cedat exploatatia catre tineri, parintii catre tineri si dupa aceea, au fost considerate conditii artificiale si au intrat in tot felul de necazuri. Eu cred ca avem nevoie de intinerirea populatiei sau personalului care lucreaza in agricultura. Cred foarte mult ca tinerii trebuie sa cunoasca toate oportunitatile pentru a-si incepe o afacere proprie, si aici, in agricultura pot sa o faca, pentru ca vor fi finantari foarte mari.

Advertisements

Posted on 11/06/2014, in Actualitate, Agricultura, Economie, Eveniment, Realitatea zilnica, Social and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: