Un salariat poate fi concediat in perioada de concediu medical sau de odihna


concediere* Va anuntam ca un angajator poate recurge la concedieri ale angajatilor, chiar daca salariatii lui se afla in concediu medical pentru incapacitate temporara de munca sau in concediu de odihna * Dar asta numai in cazul in care angajatorul se afla in reorganizare judiciara, dizolvare sau faliment *

Potrivit dispozitiilor art. 60 din Codul Muncii, concedierea salariatilor nu poate fi dispusa: pe durata incapacitatii temporare de munca, stabilita prin certificat medical conform legii; pe durata suspendarii activitatii ca urmare a instituirii carantinei; pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere; pe durata concediului de maternitate; pe durata concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani; pe durata concediului pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pentru afectiuni intercurente, pana la implinirea varstei de 18 ani; pe durata exercitarii unei functii eligibile intr-un organism sindical, cu exceptia situatiei in care concedierea este dispusa pentru o abatere disciplinara grava sau pentru abateri disciplinare repetate, savarsite de catre acel salariat; pe durata efectuarii concediului de odihna.

Aceste prevederi nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

In concluzie, preavizul si decizia de concediere poate fi comunicata salariatului aflat in concediu medical (art. 60 alin. (1) lit a) din Codul muncii) sau in concediu de odihna (art. 60 alin. (1) lit. h) din Codul muncii) daca angajatorul se afla in reorganizare judiciara, dizolvare sau faliment.

Advertisements

Posted on 12/06/2014, in Actualitate, Economie, Eveniment, Finante, Realitatea zilnica, Social and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: