Supraveghere judiciara stricta facuta de politisti


Supraveghere judiciara stricta efectuata de oamenii legii* Peste 50 de persoane se afla sub stricta supraveghere judiciara a politistilor braileni * Oamenii legii verifica modul in care acestia isi respecta obligatiile, iar in cazul incalcarii acestora, sesizeaza instanta competenta *

Inspectoratul de Politie Judetean Braila a luat, de la inceputul acestui an, masuri pentru supravegherea judiciara a 57 de persoane, fata de care instantele de judecata au dispus masuri preventive neprivative de libertate.

Masurile preventive care stabilesc supravegherea judiciara presupun obligatii in sarcina persoanelor fata de care au fost dispuse. Politia verifica, periodic, modul in care acestia isi respecta obligatiile, iar in cazul incalcarii acestora, sesizeaza instanta competenta.

Inspectorul principal de politie Jenel Sogor, purtator de cuvant in cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Braila, a declarat:

De la intrarea in vigoare a noilor prevederi procesual penale, atunci cand au fost operationalizate si Birourile de Supraveghere Judiciara, la nivelul IPJ Braila, au fost dispuse masuri preventive de supraveghere judiciara fata de 57 de persoane. Politistii desfasoara activitati specifice fata de o persoana, pe numele careia a fost dispusa masura arestului la domiciliu si fata de 56 de persoane pe numele carora a fost dispusa masura controlului judiciar. De asemenea, controlul judiciar dispus initial a fost inlocuit, in 3 cazuri, cu masura condamnarii la inchisoare cu suspendare. Subliniem faptul ca, la nivelul Inspectoratului General al Politiei Romane, a fost elaborata o metodologie privind supravegherea persoanelor fata de care s-a dispus masura controlului judiciar, controlului judiciar pe cautiune sau arestului la domiciliu, pentru aplicarea, la nivel national, in mod unitar, a prevederilor legale si a fost dezvoltata o aplicatie informatica pentru evidenta acestora.

Advertisements

Posted on 17/06/2014, in Actualitate, Eveniment, Infractional, Realitatea zilnica, Social and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: