Criticile lui Stancu l-au afectat pe Simionescu, desi nu recunoaste


simi* Dupa ce saptamana trecuta presedintele CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, l-a atacat dur pe primarul municipiului, Aurel Simionescu, spunand ca stadionul de atletism este in stare deplorabila, astazi Aurel Simionescu a incercat sa “dreaga busuiocul” sustinand ca nu s-a simtit atacat de seful judetului pentru remarca facuta *

In cadrul conferintei de presa de astazi, primarul municipiului Braila, Aurel Simionescu, a declarat ca nu s-a simtit atacat de Gheorghe Bunea Stancu, presedintele CJ Braila, cand a facut remarca privind starea deplorabila in care se afla stadionul de atletism din Parcul Monument. Edilul-sef Simionescu a precizat ca municipalitatea nu poate interveni asupra stadionului de atletism prin efectuarea de lucrari de reabilitare pentru ca acesta apartine Ministerului Educatiei, Tineretului si Sportului, iar in consecinta interventii poate face doar proprietarul.

Aurel Simionescu, primarul municipiului Braila, a declarat:

In proiectul privind descentralizarea s-a decis trecerea stadionului la Ministerul Educatiei, Tineretului si Sportului. Ultima discutie pe tema stadionului de atletism am avut-o cu Liviu Dragnea, cand a venit la Braila. Sper ca lucrurile sa se rezolve, fie pe formatul de descentralizare, fie pe formatul de hotarare de Consiliu Local Municipal. Documentele privind reabilitarea au fost actualizate de fiecare data, inclusiv cand se schimbau ministrii. Curatenie la stadion nu trebuie sa facem noi, desi unul si altul spune ca este obligatia noastra, a Primariei. Pot sa va spun ca se lucreaza la turnarea asfaltului pe aleile de la fostul Restaurant Kisseleff pana la stadionul de atletism si cel municipal. In felul acesta, copii si nu numai se vor putea plimba cu bicicletele, rolele, trotinetele.

Criticile aduse de seful judetului la adresa colegului sau de partid nu l-au facut pe Simionescu sa se simta vizat. Edilul-sef al urbei noastre a spus ca a purtat discutii cu Gheorghe Bunea Stancu in legatura cu gunoiul existent la stadionul de atletism.

Aurel Simionescu:

Am avut discutii cu presedintele Consiliului Judetean pe problema gunoiului de la stadion si nu este vorba ca mi-a facut reprosuri. Dar nu putem intervenim acolo unde nu suntem proprietary. Remarca este adevarata si totul se poate vedea de orice persoana. Faptul ca stadionul de atletism arata in acest fel este o realitate si, de asemenea, o nemultumire din partea mea ca nu putem face nimic pentru a interveni. Repet ca nu a fost un atatc din partea presedintelui CJ. Pot sa va mai dau un exemplu asemanator stadionului de atletism. Este vorba de Statiunea Lacu Sarat. Nici acolo nu puteam intervene decat in momentul in care exista o hotarare a instantei, pe care acum o putem folosi drept argument la interventiile pe care le executam in acest moment. Aici ma refer la asfaltarea aleilor, toaletarea copacilor, curatarea spatiilor verzi, montarea de banci si cosuri de gunoi.

Desi a incercat sa nu-si arate supararea, primarul Brailei a fost deranjat de atacul dur si remarcile negative venite tocmai din partea colegului de partid si implicit a celuia care se afla in fruntea administratiei judetene. Aurel Simionescu a recunoscut ca desi sunt unele lucruri pe care nu le agreaza la nivel de judet, insa nu face tam-tam in public, pentru a atrage atentia.

Reamintim ca vineri, 13 iunie 2014, in cadrul conferintei de presa la PSD, sustinuta saptamanal, a izbucnit un razboi intre cei doi edili ai Brailei, in speta cel de la judet, in persoana lui Gheorghe Bunea Stancu, si cel al municipiului, Aurel Simionescu. Presedintele CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a trecut la un atac dur la adresa primarului Aurel Simionescu, si practic l-a invinuit pe edilul municipiului de starea jalnica in care se afla stadionul de atletism din Parcul Monument.

Gheorghe Bunea Stancu a zis:

M-am dus pana la terenul de atletism si cand am vazut ce este acolo un singur lucru mi-am spus: ca suntem niste persoane anormale. Nu se poate ca centrul orasului Braila sa fie acoperit cu balarii. Acel loc nu poate fi patria balariilor. Pe langa buruieni, mai nou, au inceput sa creasca si pomi.

La un moment dat presedintele CJ Braila nu a putut sa spuna clar daca stadionul de atletism apartine sau nu Primariei Braila. In cazul in care trebuie facute lamuriri, va spunem noi cum sta treaba: terenul pe care este amplasat stadionul de atletism se afla in administrarea Primariei Braila, iar cladirile construite pe terenul respectiv apartin Ministerului Educatiei.

Advertisements

Posted on 19/06/2014, in Actualitate, Administratie, Eveniment, Politica, Realitatea zilnica, Social and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: