Maine este ultima zi de depunere a cererilor pentru ajutoarele din sectorul zootehnic


subventii-APIA* Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura le atrage atentia fermierilor ca mai au la dispozitie doar o zi pentru a depune documentatia necesara obtinetii subventiilor *

Prin intermediul unui comunicat de presa, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura atrage atentia crescatorilor de animale ca a mai ramas doar o zi pana la expirarea termenului limita pentru depunerea cerereii unice de plata, pentru acordarea ajutoarelor nationale tranzitorii in sectorul zootehnic la speciile bovine, ovine si caprine si ajutoarelor specifice pentru producatorii de lapte si de carne de vita si producatorii de lapte si de carne de ovine si caprine din zonele defavorizate.

Ultima zi in care se mai pot depune aceste documente este 20 iunie, asa ca fermierii care nu au facut inca aceste lucru, ar fi bine sa se grabeasca si sa depuna la sediile APIA cererea unica, in caz contrar riscand sa piarda finantarea.

APIA mai anunta ca ajutoarele nationale tranzitorii in sectorul zootehnic, la speciile bovine si ovine/caprine se acorda producatorilor agricoli, persoane fizice sau juridice, care detin, cresc si exploateaza animale de productie, identificate si inregistrate in sistemul national, pentru schema decuplata de productie in sectorul lapte, schema decuplata de productie in sectorul carne si schema decuplata de productie in sectorul ovine si caprine.

In acelasi timp, ajutoarele specifice pentru producatorii de lapte si de carne de vita si producatorii de lapte si de carne de ovine si caprine din zonele defavorizate, se acorda crescatorilor de bovine, ovine si caprine, avand exploatatii localizate in zonele defavorizate din Romania, prevazute in anexa 4A la Programul national de dezvoltare rurala 2007 – 2013,  pentru vaci de lapte, bivolite de lapte, taurine din rase de carne si metisii acestora si femele ovine si caprine.

Advertisements

Posted on 19/06/2014, in Actualitate, Administratie, Agricultura, Economie, Eveniment, Realitatea zilnica, Social and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: