S-a retras din activitatea de cadru didactic, practicata cu devotament


7* Un fost lider de sindicat al Scolii cu clasele I-VIII “Ion Bancila” si-a serbat petrecerea de pensionare * Este vorba despre Elena Mardale, care timp de patru decenii s-a dedicat profesiei de cadru didactic *

Dupa decenii de munca, rabdare si devotament, invatatoarea Elena Mardale, fost lider in cadrul Sindicatului Invatamant Braila “Corneliu Gh. Caranica”, s-a retras din activitatea de 40 de ani petrecuti la catedra. Evenimentul a avut loc miercuri, 18 iunie, de la ora 18.30, la Sala de Integrare din cadrul Scolii cu clasele I-VIII “Ion Bancila”, printre invitati fiind presedintele SIB, Valeriu Partene, si fostul inspector scolar inspector Marin Ion.

Prof. Adina Necoara a tinut sa faca o serie de remarci referitoare la activitatea cadrului didactic Elena Mardale:

Invatatoarea Mardale Elena este unul dintre cadrele didactice care a contribuit la orientarea invatamantului romanesc in directii bune, bogata sa activitate fiind dovada acestei afirmatii. A detinut functia de lider de sindicat al unitatii, in cadrul Sindicatului Invatamant Braila “Corneliu Gh. Caranica”, pe o perioada de 11 ani. I s-au acordat 3 gradatii de merit pe parcursul carierei in invatamant, iar elevii pe care i-a scolit i-au rasplatit munca si efortul depuse prin obtinerea de premii si rezultate deosebite la olimpiade si concursuri nationale. S-a implicat in activitati de consiliere a elevilor, in vederea rezolvarii problemelor de violenta in relatiile cu parintii si colegii, aducandu-si aportul si in diverse proiecte si concursuri judetene si nationale, in calitate de organizator, coordonator si evaluator. Elene Mardale a acordat sprijin copiilor cu nevoi speciale si elevilor cu dizabilitati. Un exemplu este cel al unei eleve cu dizabilitati care a reusit sa obtina rezultate foarte bune la invatatura si sa fie acceptata la unul dintre cele mai bune licee din oras datorita sprijinului permanent oferit de cadrul didactic, care acum se pensioneaza.

2

Cu toate ca emotiile o copleseau, Elena Mardale si-a putut gasi cuvintele potrivite pentru a le multumi colegilor cu care a lucrat ani de zile:

Astazi vreau sa treaca vremea mai incet, dar inima aduna un regret, iar ceasul vreau sa bata cat mai rar, sa tina timpu-n loc din calendar. In astfel de momente este cel mai greu sa-ti gasesti cuvintele. Mintea iti este invadata de multe amintiri, iar cele frumoase le pun in umbra pe cele neplacute. Pentru multi pensionarea este un moment trist, un moment al despartirii. Voi incerca, pe cat posibil, sa subliniez frumusetea acestui moment. Pensionarea este clipa in care se incheie un capitol, scris cu multa sudoare in “romanul” vietii fiecaruia dintre noi.  Timp de 2 decenii si jumatate am facut parte din “familia” Scolii “Ion Bancila”, muncind la sadirea si ingrijirea unor “pomisori” plapanzi, elevii. Prin decenii de munca, rabdare si devotament, am reusit sa transform acesti “pomisori” plapanzi in oameni responsabili si demni de admiratie. Am reusit sa fiu alaturi de sufletele copiilor, stimulandu-le gandirea, imaginatia si dorinta de a sti mai mult. Totodata, in toti acesti ani, am invatat ca indiferent de functie si de disciplina pe care o predai, faci parte dintr-o echipa. Noi, aceasta echipa de “gradinari”, sadim niste “pomisori” pe care ii ocrotim si ii ajutam sa urce pe drumul de 8 ani, atat de abrupt, pentru ca mai tarziu, sa “gustam” din roadele acestor pomisori, rezultatele muncii noastre. Datorita dragostei pentru meseria de dascal, am reusit sa insuflam multor generatii dragostea pentru natura, pentru literatura si frumos, dar mai ales, virtutea de a fi OM. Va multumesc ca ati fost alaturi de mine si in acest moment important si va doresc multa sanatate si impliniri!

3

Printre alte aspecte legate de activitatea didactica desfasurata de Elene Mardale, spicuim: a fost fondator al mini-muzeului de etnografie din cadrul Scolii cu clasele I-VIII “Ion Bancila”; a elaborat articole de specialitate publicate in reviste cu ISSN; a participat la diverse perfectionari, congrese si simpozioane, fapt ce denota preocuparea permanenta pentru tot ce este nou si eficient in educarea elevilor; a coordonat si desfasurat programe artistice, cu ocazia diferitelor evenimente istorice locale si nationale; s-a implicat in derularea a multor activitati de parteneriat in scoli, gradinite, asociatii, la nivel local si national, fiind membra in diverse comisii. Numele sau a fost mentionat pe lista profesorilor eligibili pentru concursul “Liga profesorilor exceptionali”.

Advertisements

Posted on 19/06/2014, in Actualitate, Eveniment, Invatamant, Realitatea zilnica, Social and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: