Apare un nou tip de aliment pe rafturile magazinelor


produs montan* “Produsul montan” este un nou tip de aliment ce va aparea pe rafturile magazinelor din Romania si din restul statelor europene *

Producatorii de alimente din zonele montane vor putea scrie pe ambalajul marfurilor lor sintagma de “produs montan”. Si asta dupa ce Comisia Europeana a adoptat un nou regulament prin care se stabilesc conditiile de utilizare a mentiunii de “produs montan”, pe etichetele alimentelor fabricate in tarile UE, potrivit economica.net.

Pentru a putea da denumirea de “produs montan”, producatorul trebuie sa indeplineasca cateva conditii. Mentiunea poate fi aplicata produselor obtinute de la animale crescute cel putin in ultimele doua treimi ale vietii lor in zone montane si daca alimentele sunt prelucrate in zonele respective.

De asemenea, denumirea mai poate fi aplicata si de catre producatorii care practica transhumanta.  Conditia este ca animalele sa fie crescute cel putin o patrime din viata in transhumanta si sa fi pascut pe pasuni din zone montane. Aceeasi mentiune, de „produs montan”, poate fi aplicata si produselor apicole, daca albinele au colectat nectarul si polenul doar in zone montane.

Advertisements

Posted on 20/06/2014, in Actualitate, Agricultura, Economie, Realitatea zilnica, Sanatate, Social and tagged , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: