Conventii semnate pentru bunastarea animalelor


subventii-APIA* Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca a incheiat „Actele aditionale la Conventiile privind finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente” de catre beneficiarii Masurii 215 – Plati privind bunastarea animalelor – pasari – anul II de angajament *

Prin incheierea acestor conventii, APIA emite, la cererea solicitantului, o adeverinta prin care confirma ca acesta a depus cerere de ajutor pentru Masura 215 – Plati privind bunastarea animalelor – pasari in perioada 16 octombrie – 15 noiembrie 2013 aferenta anului II de angajament, precum si suma in euro reprezentand valoarea celor doua deconturi depuse in anul II de angajament.

Fondul de Garantare a Creditului Rural S.A. – IFN si Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii S.A – IFN garanteaza 80% din valoarea creditului contractat de fermier.

Banca are obligatia sa informeze Beneficiarii privind obligatia acestora de a suporta contravaloarea dobanzilor, diferentele de curs valutar, comisioanele bancare si de garantare ce decurg din aceste credite.

Daniela Militaru, director executiv al APIA Braila, a declarat:

Recomandarea adresata potentialilor beneficiari interesati sa isi aleaga Creditorul numai dupa un studiu atent al conditiilor de creditare impuse de fiecare Banca Creditoare pentru a obtine conditiile de creditare cele mai avantajoase si care se potrivesc cel mai bine profilului exploatatiei sale. In conformitate cu prevederile Ordinului ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr. 703/2013 privind aprobarea conditiilor in care se vor incheia conventiile dintre institutiile financiare bancare si nebancare si Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, in vederea finantarii de catre acestea a activitatilor curente ale beneficiarilor platilor derulate prin Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, in baza adeverintelor eliberate de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, banca trebuie sa respecte nivelurile costurilor aferente acordarii creditelor pentru beneficiarii platilor directe, astfel incat dobanda finala aplicata beneficiarului sa nu poata depasi ROBOR 6M + 4%, iar comisioanele aferente creditului sa fie in limita de 1%. Totodata, potrivit aceluiasi act normativ, Banca trebuie sa faca dovada ca, in perioada 2008 – 2012 a acordat credite beneficiarilor axei I – Cresterea competitivitatii sectoarelor agricol si forestier, axei III – Calitatea vietii in zonele rurale si diversificarea economiei rurale si axei IV Leader din Programul National de Dezvolare Rurala 2007 – 2013. Toate conventiile incheiate intre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, Banci si Fondurile de Garantare sunt postate pe site-ul APIA la adresa http://www.apia.org.ro.

Advertisements

Posted on 20/06/2014, in Actualitate, Administratie, Agricultura, Economie, Eveniment, Finante, Realitatea zilnica, Social and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: